Λαμπερά εγκαίνια για την Xenia 2019

23 Nov 2019, 16:07 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Λαμπερά εγκαίνια για την Xenia 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου και θεσμικοί φορείς έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της 3ης Xenia, δημιουργώντας μία ζεστή ατμόσφαιρα και  διάχυτη αισιοδοξία για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Με ένα θερμότατο χειροκρότημα και μέσα σε κλίμα γιορτής κόπηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί η κορδέλα εγκαινίων της Xenia 2019. Την κορδέλα της έκθεσης, που πραγματοποιείται το τριήμερο 23-25/11 στο υπερσύγχρονο Metropolitan Expo, έκοψε o υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «η Έκθεση “Xenia” αποτελεί εδώ και χρόνια έναν πολύ σημαντικό θεσμό για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, η οποία με τη σειρά της είναι βασικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας. Και ο τουριστικός κλάδος το απέδειξε την τελευταία δύσκολη δεκαετία, όπου στήριξε με θέσεις απασχόλησης και επενδύσεις το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και δίνει διαχρονικά υπεραξία στην εθνική οικονομία». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο 10ετές πλάνο που εστιάζει μεταξύ άλλων στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κι έκλεισε υπογραμμίζοντας: «Για την “Xenia 2019” είμαι σίγουρος ότι και η φετινή Έκθεση θα έχει μεγάλη επιτυχία και εύχομαι να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουριστικό κλάδο».

Κομβικός ο ρόλος της Xenia στην ενδυνάμωση του Τουρισμού

«Ο πιο ισχυρός βραχίονας της ελληνικής οικονομίας, όχι µόνο κατάφερε να βγει αλώβητος από την οικονομική λαίλαπα της τελευταίας δεκαετίας, αλλά κατόρθωσε παράλληλα να ενισχύσει την παγκόσμια αίγλη του, σε µια εξόχως ανταγωνιστική αγορά. Σε αυτή ακριβώς τη συγκυρία, η Χenia 2019, µε τη βαριά ιστορική της υπογραφή, έρχεται να συμπυκνώσει και ταυτόχρονα να µμεγεθύνει την τεράστια ενέργεια προόδου που εκλύεται από τον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας µας».

Με αυτά τα λόγια ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας FORUM AE, μετά το πέρας της της τελετής εγκαινίων, εξέφρασε την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι η Xenia θα διαδραματίσει και φέτος κομβικό ρόλο στην ενδυνάμωση του πιο πολύτιμου εθνικού μας προϊόντος, του Τουρισμού, κινητοποιώντας και δίνοντας τα εργαλεία στους ξενοδόχους όλης της χώρας να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες τους, αλλά και να αναρριχηθούν στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης. «Υψηλές οι απαιτήσεις της εποχής, υψηλές οι προσδοκίες, υψηλότατα τα στάνταρ της έκθεσης καθώς και το αίσθηµα ευθύνης µε το οποίο την αντιµετωπίζουµε… Η επιτυχία της αποτελεί για µας ανεκτίµητη επιβράβευση του οράματός µας να συντελούµε ουσιαστικά σε έναν εθνικά κρίσιµο και πολύτιµο στόχο: η Ελληνική Φιλοξενία να αναδειχθεί πρωταγωνίστρια στον παγκόσµιο χάρτη της τουριστικής αγοράς, όπως ακριβώς της αξίζει» κατέληξε ο κ. Χουδαλάκης.

Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του κλάδου ήταν παρόντες

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο κ. Γιάννης Ρέτσος-Πρόεδρος του Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο κ. Γρηγόρης Τάσιος-Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η κα Άντζελα Γκερέκου – Πρόεδρος του ΕΟΤ, η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τέλος, παρών στα εγκαίνια ήταν και ο κύριος Peter Ottman, CEO του Εκθεσιακού Οργανισμού NürnbergMesse, στον οποίον ανήκει η διοργανώτρια εταιρίας της Xenia, η FORUM SA.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα C1 του εκθεσιακού όπου διεξήχθη το 3ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με την οργανωτική υπογραφή του ΞΕΕ. Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί την έκθεση και να μιλήσει με πλήθος εκθετών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα