Γαστρονομικός τουρισμός: Ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας στην 6η έκθεση AIT Expo

21 Oct 2019, 14:44 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Γαστρονομικός τουρισμός: Ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας στην 6η έκθεση AIT Expo

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η διεθνής πλέον τάση για την εμπειρία του προορισμού οδήγησε στη αύξηση του γαστρονομικού τουρισμού αφού οι λάτρεις του ταυτίζουν τις διακοπές τους με το ποιοτικό Ελληνικό φαγητό και ποτό.

Με αυτό το δεδομένο, στην 6η AIT Expo (ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO) όλα τα «φώτα του τουρισμού» στρέφονται στην Ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., τα οποία θα αποτελέσουν και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι Καθηγητές και Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch. Ανάμεσα στις μοναδικές συνταγές, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τραγανή φέτα σε φύλλο κρούστας με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού ντοματίνι!

Η φέτα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας και ίσως το πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό τρόφιμο παγκοσμίως. Με μεγάλη ιστορία που ξεκινά στην Αρχαία Ελλάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου, η φέτα είναι λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, που ωριμάζει μέσα σε άλμη. Παράγεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και διαφέρει ανάλογα με την προέλευση σε οξύτητα, υφή, σπιρτάδα. Αγαπημένη πολλών Chef παγκοσμίως, δημιουργεί μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς και δε λείπει σχεδόν ποτέ από ένα παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι!

Το School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζει έμπρακτα τον Τουρισμό και το αποδεικνύει συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά ως αποκλειστικός χορηγός στην 6η Athens International Tourism Expo 2019, μια από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού, με περισσότερους από 350 εκθέτες και 150 κορυφαίους διεθνείς Hosted Buyers από όλο τον κόσμο. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ των ειδικοτήτων του Τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού θα δώσουν το στίγμα τους, στελεχώνοντας με τον καλύτερο τρόπο και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής θα επιμεληθούν τα γεύματα όλων των Hosted Buyers, διοργανώνοντας αυτή τη φορά ένα εντυπωσιακό Open Kitchen Live Cooking, ώστε να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων.

Οργάνωση Leadertech, Τηλ. Κέντρο  210-6141164, www.aite.gr, info@leaderexpo.gr

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα