12 ελληνικές εταιρείες στην έκθεση Automechanika

15 Sep 2019, 17:01 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

12 ελληνικές εταιρείες στην έκθεση Automechanika

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε 12 έφθασε ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στην 17η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Ειδών Αυτοκινήτου και Ανταλλακτικών Automechanika, η οποία στο Dubai World Trade Centre.

Οι ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων σε κλάδους όπως αξεσουάρ και ανταλλακτικών αυτοκινήτου, συστημάτων ψεκασμού βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, προϊόντων καθαρισμού/ συντήρησης αυτοκινήτου, λιπαντικών, φίλτρων και συσσωρευτών. Η πλειοψηφία των Ελλήνων εκθετών συμμετείχε για πολλοστή φορά σε εν λόγω Έκθεση, με βλέψεις κυρίως στην ευρύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής και δευτερευόντως στην αγορά των ΗΑΕ. Το 2018 είχαν συμμετάσχει στην έκθεση 9 εταιρείες και το 2017 είχαν συμμετάσχει 6.

Η εν διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση του είδους της. στην Μέση Ανατολή και την Αφρική. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν φέτος από τον  Σεΐχη Mansour bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, γιο του ηγεμόνα του Ντουμπάι και Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των ΗΑΕ, Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum.  Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας Messe Frankfurt Middle East GmbH, η φετινή  Έκθεση προσέλκυσε περί τους 32.000 επισκέπτες, η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από χώρες του εξωτερικού. Ο αριθμός των περιπτέρων ανήλθε σε 1.880, τα οποία κατέλαβαν εκθεσιακό χώρο 63.300 τ.μ. Η έκθεση κάλυψε τους κάτωθι κλάδους: ανταλλακτικά και ηλεκτρονικά συστήματα (1.181 περίπτερα), αξεσουάρ (246 περίπτερα), μπαταρίες και ελαστικά (226 περίπτερα), επισκευή και συντήρηση (155 περίπτερα), καθαρισμός και φροντίδα αυτοκινήτου (72 περίπτερα).

Σύμφωνα με ανάλυση της TechSi Reserach, η αγορά ειδών αυτοκινήτου aftermarket της Μέσης Ανατολής και Αφρικής ανήλθε το 2018 σε 61 δισ. δολ. και αναμένεται να κινηθεί ανοδικά για τα επόμενα 6 χρόνια, με προβλεπόμενο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 6%, ξεπ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα