ΙΤΒ Ασίας: Μεγάλη αύξηση των εκθετών από την Ευρώπη

10 Jun 2019, 11:17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

ΙΤΒ Ασίας: Μεγάλη αύξηση των εκθετών από την Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση 37,8% παρουσιάζει η συμμετοχή εκθετών-Εθνικών και τοπικών οργανισμών τουρισμού, που προέρχονται από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, στην έκθεση ΙΤΒ Ασίας.

Τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Τσεχία και η Εσθονία θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο μεγάλο εκθεσιακό γεγονός για τον τουρισμό που πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες του στις 16 Οκτωβρίου.

Έναντι των προηγούμενων ετών, η Ουγγαρία και η Ρωσία έχουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην έκθεση, ενώ νέοι τοπικοί οργανισμοί τουρισμού από την Ανατολική Βαυαρία, τη Franconia, τη Φρανκφούρτη και το Μαγδεμβούργο θα μετάσχουν στην ευρύτερη εκπροσώπηση της Γερμανίας μαζί με καθιερώμενους προορισμούς όπως το Βερολίνο και η Σαξονία.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή προέρχεται από την Ασία.

Η έκθεση καταγράφει αύξηση της ζήτησης εκθετών κατά 24,4% στο σύνολό της αυτή τη χρονιά από Εθνικούς και τοπικούς οργανισμούς τουρισμού σε σύγκριση με το 2018.

Η ανάπτυξη της ζήτησης από εκθέτες αποδίδεται στην ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού. Σύμφωνα με τον ΠΟΤ, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις που είχαν προβλεφθεί για το 2020 καταγράφηκαν ήδη από το 2018 (1,4 δισ.). Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού συνέβαλλε με 343 εκατ. διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην περιοχή το 2018, σημειώνοντας αύξηση 6% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Πρόκειται για την 11η διοργάνωσης της έκθεσης ITB Asia, η οποία πέρυσι είχε συμμετοχές από 127 χώρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη έτσι διεθνή εμπορική έκθεση της περιοχής. Μάλιστα, ένας στους 2 αγοραστές υπέγραψαν συμβόλαια με εκθέτες.

Η έκθεση θα διεξαχθεί φέτος στις 16-18 Οκτωβρίου στο Sands Expo and Convention Centre στο Marina Bay Sands, με διοργανώτρια την Messe Berlin.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα