Η Θεσσαλονίκη ως MICE και city break προορισμός για την κυπριακή αγορά

06 Feb 2019, 19:05 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Η Θεσσαλονίκη ως MICE και city break προορισμός για την κυπριακή αγορά

Με την πρόσκληση 16 τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο ξεκίνησε τις δράσεις του για το 2019 το Thessaloniki Convention Bureau. Το FAM TRIP CY διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Aegean Airlines, από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη με ένα πρόγραμμα γεμάτο εμπειρίες. Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε σε συνεργασία με την Aegean Airlines και τους συνεργάτες στην Κύπρο, οι οποίοι και συνόδευσαν την αποστολή.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν τα σημαντικά συνεδριακά κέντρα της πόλης και να γνωρίσουν τις υπηρεσίες τους, όπως το Μέγαρο Μουσικής, TIF Helexpo και Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με μία ιδιαίτερη ξενάγηση από το Thessaloniki Walking Tours, περιηγήθηκαν στην πόλη, γνώρισαν μυστικές ιστορίες και τα κτήρια στον Φραγκομαχαλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα ξεναγήθηκαν αποκλειστικά στην τρέχουσα έκθεση "Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις προκαθορισμένες συναντήσεις με τα μέλη του Thessaloniki Convention Bureau. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 400 Β2Β συναντήσεις μέσω ενός καλά δομημένου προγράμματος όπου τα μέλη του TCB είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους αλλά και να γνωρίσουν τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας για την Κυπριακή αγορά γεγονός που αποδείχθηκε και από τις συνεργασίες και τις επαφές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Fam Trip CY. Το TCB fam trip από την Κύπρο αποτελεί ακόμη μια δράση του Thessaloniki Convention Bureau που σε συνεργασία με την Aegean Airlines προσεγγίζει και προσκαλεί επαγγελματίες της παγκόσμιας MICE και LEΙSURE βιομηχανίας με στόχο την προσέλκυση επαγγελματικών διοργανώσεων.