Πάνω από 200 ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα απέκτησαν υποδομές για ποδηλατικό τουρισμό

19 Apr 2023, 13:18 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Πάνω από 200 ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα απέκτησαν υποδομές για ποδηλατικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότερα από 200 ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα έχουν προσαρμόσει τις εγκαταστάσεις τους για την υποδοχή και φιλοξενία ταξιδιωτών με ενδιαφέρον για την ποδηλασία, όπως μεταδίδει η Última Hora.

Ο ποδηλατικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή τουρισμού η οποία σημειώνει μεγάλη άνθηση στους Ισπανικούς προορισμούς, οι οποίοι την αξιοποιούν ως μια μορφή τουρισμού φιλική στο περιβάλλον αλλά και ως έναν τρόπο προσέλκυσης ταξιδιωτών με υψηλή αγοραστική δύναμη και προτίμηση για διακοπές καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με την Última Hora, τα ξενοδοχεία που έχουν προετοιμαστεί να φιλοξενήσουν ποδηλάτες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αποθήκευση των ποδηλάτων, ανταλλακτικά, εκπαιδευμένο προσωπικό για τη συντήρηση και επισκευή τους αλλά και ειδικούς χώρους αποκλειστικά για το προφίλ αυτών των τουριστών.

Η προσαρμογή των υποδομών τους δεν παρατηρείται μόνο στη Μαγιόρκα αλλά και σε μεγάλα ξενοδοχεία σε παράκτιες περιοχές.

Επιπλέον, η προσφορά που εστιάζεται σε ποδηλάτες δεν περιορίζεται στην προσαρμογή των υποδομών στη Μαγιόρκα, αλλά εκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις όπως καφετέριες αποκλειστικά για ποδηλάτες οι οποίες έχουν κατακλίσει το κέντρο της Πάλμα και αποτελούν ακόμη μια ατραξιόν για το συγκεκριμένο προφίλ επισκεπτών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα