Τα παραδοσιακά γαμήλια ταξίδια έχουν "πεθάνει" – Τα νέα ζευγάρια προτιμούν διακοπές-υπερπαραγωγή!

16 Jan 2023, 15:48 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τα παραδοσιακά γαμήλια ταξίδια έχουν "πεθάνει" – Τα νέα ζευγάρια προτιμούν διακοπές-υπερπαραγωγή!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα γαμήλια ταξίδια, παραδοσιακά αποτελούνταν από διαμονή μίας ή δύο εβδομάδων σε κάποιο προορισμό με υψηλές θερμοκρασίες, όμως πλέον η ζήτηση σε αυτό το κομμάτι της αγοράς προσανατολίζεται σε πιο πολυδάπανες διακοπές-υπερπαραγωγή, με όλο και περισσότερα ζευγάρια να προγραμματίζουν δύο ή περισσότερες γαμήλιες αποδράσεις.

Η Kuoni επιβεβαιώνει ότι η ζήτηση που δέχεται για γαμήλια ταξίδια αφορά διακοπές μεγαλύτερης δαπάνης, ενώ παρατηρείται και συνέχιση της τάσης για αναβάθμιση των υπηρεσιών. Η νέα τάση αφορά την  περιπέτεια, τους πολλαπλούς προορισμούς και τη διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας (τρεις εβδομάδες έναντι δύο), καθώς και ένα μεγαλύτερο ταξίδι αργότερα μέσα στη χρονιά.

Τα ζευγάρια τείνουν να δαπανούν περισσότερα για αποκλειστικές εμπειρίες, όπως οι ιδιωτικές βίλες με πισίνα σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, οι οποίες συνεχίζουν να αποτελούν τον κορυφαίο προορισμό γαμήλιων ταξιδιωτών των Βρετανών.

Επιπλέον, τα ζευγάρια, αναζητώντας και το value for money λόγω της κρίσης κόστους, επιλέγουν να χωρίζουν το γαμήλιο ταξίδι σε δύο τμήματα, ίσως σε ένα μικρότερο στο Ην. Βασίλειο, χωρίς κόστη πτήσης, και σε ένα μεγαλύτερο στο εξωτερικό, κάπου στην Ευρώπη.

Περισσότερο από κάθε άλλο είδος διακοπών, στα γαμήλια ταξίδια δίνεται μεγάλη έμφαση στο κατάλυμα, με το room service και τα σπα να είναι τα πιο σημαντικά οφέλη για να επιλέξει κανείς ξενοδοχείο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα