Οινοτουρισμός | Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιβάνου με 15 διαδρομές και 150 ειδικά καταλύματα

24 Nov 2022, 08:00 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Οινοτουρισμός | Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιβάνου με 15 διαδρομές και 150 ειδικά καταλύματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εκδήλωση, για την παρουσίαση του ειδικού προγράμματος για τον οινοτουρισμό, υπό την επωνυμία ¨100% Liban¨/ 100 % πραγματοποίησε πρόσφατα ο Λίβανος με τη συμμετοχή 300 προσκεκλημένων.  

Στο πρόγραμμα μετέχουν άνω των 60 Λιβάνιων οινοπαραγωγών, δέκα εκ των οποίων παρουσίασαν τα κρασιά των κτημάτων τους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Μεταξύ των κύριων σημείων των ομιλητών, υπήρξαν τα ακόλουθα:

 - ο Λίβανος αποτελεί την πρώτη οινοπαραγωγική χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής,

- το πρόγραμμα ¨100% από τον Λίβανο¨ αποτελεί το αποτέλεσμα συντονισμένης εργασίας όλων των παραγωγικών τομέων της χώρας και σύμπραξης ιδιωτικού (από πλευράς μας, σημειώνουμε με όλη την δυναμική που τον χαρακτηρίζει) και του δημοσίου τομέα της χώρας (με όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα που τον ακολουθούν εδώ και χρόνια) και βεβαίως της στήριξης της διασποράς (η οποία παραδοσιακά αποτελεί κινητήρια δύναμη που δίνει καταλυτική πνοή στην επιβίωση της χώρας),

- το πρόγραμμα σχεδιάζεται να διατρέξει δεκαπέντε οινικές διαδρομές σε όλο τον Λίβανο ενώ 150 ειδικά καταλύματα (guest houses), φιλοδοξούν να καταστούν χώροι φιλοξενίας οινοτουριστών σε όλη τη χώρα και

- το 20% των λιβανικών κρασιών ήδη εξάγεται ενώ η τωρινή προσπάθεια επικεντρώνεται και στην επικράτησή τους στην εγχώρια αγορά.

Ο κ. Rachid Chamoun, σύμβουλος διεθνών σχέσεων στον υπηρεσιακό Υπουργό Τουρισμού, κ. Walid Nassar έκλεισε την εκδήλωση, δίνοντας το στίγμα για την έναρξη του χειμερινού τουρισμού στον Λίβανο, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος, πολλά υποσχόμενος, με ήδη γεμάτες τις πτήσεις των αεροπορικών γραμμών για τους επόμενους μήνες. Ακόμη, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αναμένεται να επιτύχει να ενσωματώσει τον Λίβανο στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και, σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι την άνοιξη του 2023, θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο γεγονός οινοτουρισμού, με μεγάλης διαρκείας οινογνωσίες, στις οποίες προσκάλεσε τις μεσογειακές χώρες να συμμετάσχουν.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βηρυτού.

 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα