Ποια χώρα κέρδισε ξανά τον τίτλο του παγκόσμιου ηγέτη στην παρακολούθηση πτηνών

21 May 2022, 11:12 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποια χώρα κέρδισε ξανά τον τίτλο του παγκόσμιου ηγέτη στην παρακολούθηση πτηνών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε εκδήλωση του εργαστηρίου Ορνιθολογίας του Πανεπιστημίου Cornell, με τη συμμετοχή επιστημονικών και ερασιτεχνικών κοινοτήτων παρατήρησης πτηνών από όλο τον κόσμο, η χώρα η οποία κατέλαβε για 5η φορά την πρώτη θέση παγκοσμίως, ήταν η Κολομβία.

Ειδικότερα, στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 48.000 άτομα, τα οποία κατάφεραν να καταγράψουν συνολικά 7.600 είδη πτηνών, μέσω της πλατφόρμας eBird.

Η Κολομβία, η οποία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ειδών, ξεπερνώντας χώρες όπως το Περού, ο Ισημερινός, η Βραζιλία και η Ινδία, με σύνολο 1.538 πουλιά, αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου των πτηνών που αναφέρονται στον κόσμο. Ο μεγαλύτερος αριθμός ειδών προήλθε από παρατηρητές πτηνών τις περιφέρειες Antioquia, Valle del Cauca, Caldas, Meta και Cundinamarca.

Κάθε χρόνο, η Κολομβία καλωσορίζει χιλιάδες Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ασιάτες λάτρεις της φύσης, τόσο για τα πτηνά της, όσο και για τις πεταλούδες της, καθώς στις περιοχές της ζουν περισσότερα από 3.600 είδη πεταλούδων, δηλαδή ποσοστό 20% του συνόλου των παγκόσμιων ειδών.

Σχετικά, η κα Flavia Santoro,  πρόεδρος της ProColombia, του οργανισμού προώθησης του τουρισμού στην Κολομβία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χώρα έχει απαράμιλλη φυσική βιοποικιλότητα και ισχυρή δέσμευση για βιωσιμότητα, προσφέροντας ουσιαστικά ταξίδια που μπορούν να βιώσουν οι τουρίστες σε οποιαδήποτε από τις 6 περιφέρειες της χώρας. Η ProColombia είναι υπέρμαχος του φυσικού τουρισμού και η παρατήρηση πτηνών είναι ένα από τα κύρια προϊόντα στην προσφορά αναψυχής της Κολομβίας. Ο οργανισμός εργάζεται για την προώθηση της ποικιλότητας των πτηνών της Κολομβίας με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Swarovski Optik.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα