Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2021

12 Sep 2021, 12:02 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν για 15η συνεχόμενη χρονιά, οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail.

Πρόκειται για αγώνες ορεινού τρεξίματος, οι οποίοι αποτελούν διεθνώς μία δυναμικά ανερχόμενη μορφή ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Στόχος των αγώνων, είναι να προάγουν οι διοργανωτές το αθλητικό ιδεώδες αναδεικνύοντας και προβάλλοντας ταυτόχρονα τον φυσικό πλούτο της Δράμας και της Παρανέστιας Γης, κάνοντας γνωστή την περιοχή σε ανθρώπους από άλλα μέρη της Ελλάδος αλλά και σε ανθρώπους από το εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο, οι αγώνες συμβάλλουν  στην ευαισθητοποίηση αθλητών, θεατών και εθελοντών ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη του αθλητισμού ως μέσου βελτίωσης της υγείας,  στην ενδυνάμωση του πνεύματος εθελοντισμού, στην παροχή προτύπων στις νεότερες γενιές και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αναλυτικά και με την επιφύλαξη των μέτρων που θα ανακοινωθούν εκείνη την περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα διοργανωθούν οι παρακάτω αγώνες:

-8 και 9 Οκτωβρίου: Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail 162,651 χιλιομέτρων, με θετική  υψομετρική διαφορά 6.889 μέτρων. Απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 6 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ -International Trail Race Assosiation.

-9 και 10 Οκτωβρίου: Υπερμαραθώνιος Αγώνας Natura Trail Race  110,695 χιλιομέτρων. Αγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του αγώνα των 160 χιλιομέτρων, μήκους 110 περίπου χιλιομέτρων και 4.675 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 5 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ITRA.

 -9 Οκτωβρίου: Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι, Paranesti Path, 46,297 χιλιομέτρων. Αποτελεί τμήμα της διαδρομής των Υπερμαραθωνίων, μήκους 46 περίπου χιλιομέτρων και 1.930 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 2 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης ΙΤRΑ.

- 10 Οκτωβρίου: Λαϊκός Αγώνας Νέστος, Nestos Trail. Αγώνισμα διάσχισης μέρους του πανέμορφου παραποτάμιου μονοπατιού του Νέστου, μήκους 10 χιλιομέτρων χωρίς αξιόλογη υψομετρική διαφορά και απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους και αρχάριους δρομείς.

-10 Οκτωβρίου: Άλκιμοι Παίδες. Αγώνισμα δρόμου περίπου 2.500 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 14-17 χρονών και 1200 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-13 χρόνων.

-10 Οκτωβρίου: Αγώνας για Άτομα με Ειδικές Ικανότητες, Special VFT. Αγώνας δρόμου έως 800 μέτρα που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση λόγων ανωτέρας βίας, οι παραπάνω ημερομηνίες τέλεσης των αγώνων μπορεί να μεταφερθούν.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα