Καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού από το 2021!

05 Nov 2020, 15:18 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού από το 2021!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανοίγουν για το κοινό οι υποβρύχιες περιηγήσεις στο ιστορικό ναυάγιο του Τιτανικού, από την OceanGate expeditions, με το κόστος ωστόσο να φτάνει τις 96.000 λίρες.

Το ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στην αρχή θα πραγματοποιούνται 10ήμερες αποστολές συνοδεία ειδικών και ερευνητών, με τους επισκέπτες να χαρακτηρίζονται ως «Σπεσιαλίστες Αποστολής» κατά τη διάρκεια των καταδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, η οποία θα πραγματοποιείται με υποβρύχιο Titan της εταιρίας, οι επιστήμονες θα σκανάρουν το ναυάγιο με λέιζερ και βίντεο 4K ώστε να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του.

Το πλοίο βυθίστηκε το 1912 έπειτα από πρόσκρουση σε παγόβουνο κατά το παρθενικό του ταξίδι μεταξύ Σάουθαμπτον και Νέας Υόρκης, ενώ ο Τιτανικός ΙΙ αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια τους στις θάλασσες το 2022 ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο με τον Τιτανικό.

Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα μόνο λίγες εκατοντάδες ανθρώπων έχουν επισκεφθεί το ναυάγιο, ανάμεσα στους οποίους είναι ο σκηνοθέτης James Cameron που το επισκέφθηκε όταν σκηνοθετούσε την ομώνυμη ταινία το 1997 με πρωταγωνιστές τους Kate Winslet και Leonardo DiCaprio.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της OceanGate Expeditions, Stockton Rush, περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται το Έβερεστ καθημερινά από όσους έχουν δει μια φορά στη ζωή τους τον Τιτανικό.

Όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν την αποστολή, δεν αρκεί να καταβάλλουν το αρκετά μεγάλο αυτό ποσό, αλλά χρειάζεται να περάσουν από διαδικασία αίτησης που περιλαμβάνει συνέντευξη με την ομάδα ερευνητών. 

Επιπλέον, τους ζητείται να είναι σε θέση να αντέξουν τις ημέρες αυτές επάνω στο πλοίο της αποστολής μαζί με το πλήρωμα επιχειρήσεων, ενώ τίθενται και άλλες προϋποθέσεις ανάμεσα στις οποίες είναι και η ικανότητα να μην ζαλίζονται στη θάλασσα.

Οι πρώτες περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από το Μάιο έως τον Ιούλιο του 2021, παρότι έχουν προγραμματιστεί μερικές και το 2022.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα