Γαμήλιος τουρισμός: Η Ελλάδα πρώτη στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των ζευγαριών στη Βρετανία

24 Sep 2019, 12:50 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Γαμήλιος τουρισμός: Η Ελλάδα πρώτη στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των ζευγαριών στη Βρετανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό γαμήλιου τουρισμού στον κόσμο για τα ζευγάρια βρετανών που χαρακτηρίζονται εξωστρεφή και κοινωνικά, σύμφωνα με έρευνα του μεγάλου δικτύου πολυτελών διακοπών, Kuoni.

H έρευνα, η οποία διεξήχθη σε πάνω από 1.000 ζευγάρια βρετανών, αποκαλύπτει συσχετισμούς μεταξύ του είδους των ζευγαριών και των ρομαντικών προορισμών που επιλέγουν για γαμήλιο ταξίδι.

Από τα ζευγάρια που περιγράφονταν ως κοινωνικά, το 44% επέλεξε Ελλάδα ως κορυφαίο ρομαντικό προορισμό. Τα ζευγάρια στην Ελλάδα λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ, ανακαλύπτουν χαμένους κόσμους και επιδίδονται σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία και περπάτημα ανάμεσα σε αρχαιολογικά ευρήματα.

Η ελληνική φιλοξενία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο και υπόσχεται ρομαντικές νύχτες σε ταβέρνες με νόστιμα εδέσματα, συναντήσεις με ντόπιους και δοκιμή ούζου και κρασιού.

Οι υπόλοιποι κορυφαίοι προορισμοί για τα ζευγάρια αυτού του προφίλ είναι η Κούβα και η Ινδία.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τους κορυφαίους προορισμούς γαμήλιων ταξιδίων για διαφορετικά προφίλ ζευγαριών. Πιο συγκεκριμένα, τα παθιασμένα ζευγάρια προτιμούν ΗΠΑ, Κύπρο, Μεξικό, τα οργανωτικά Ν. Κορέα, Αυστραλία, Ταϋλάνδη, τα αυθόρμητα Μπαχάμες, Χονγκ Κονγκ, Νότια Αφρική, τα εσωστρεφή Ιταλία, Κίνα, Μαυρίκιο και τα χαλαρά Καναδά, Ναμίμπια, Μαλδίβες.

Ενώ οι αγαπημένοι προορισμοί μικρών αποστάσεων όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία παρουσιάζουν μεγάλη δημοφιλία στα παντρεμένα ζευγάρια της Βρετανίας, θα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν περισσότερο για ρομαντικές διακοπές στις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Μετά τη φάση «honeymoon», τα ζευγάρια κάνουν μόλις 2 διακοπές μαζί ετησίως, ενώ πριν παντρευτούν συνηθίζουν να κάνουν κατά μέσο όρο 4 διακοπές μαζί.

Οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί για τα ζευγάρια Βρετανών είναι...

1. Καναδάς 2. Αυστραλία 3. Μεξικό 4. Σιγκαπούρη 5. Ταϊλάνδη 6. Μπαρμπάντος 7. ΗΑΕ 8. Χονγκ Κονγκ 9. Δομινικανή Δημοκρατία 10. Νέα Ζηλανδία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα