Αθλητικός τουρισμός: Ολυμπιονίκες του Ρίο στο Santorini Experience 2019

12 Sep 2019, 15:58 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Αθλητικός τουρισμός: Ολυμπιονίκες του Ρίο στο Santorini Experience 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση “Santorini Experience”, καθώς στις 4 με 6 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν για 5η χρονιά οι μοναδικοί αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, με θέα τον απαράμιλλης ομορφιάς παγκόσμιο τουριστικό προορισμό της Σαντορίνης. 

Το “Santorini Experience” θα συγκεντρώσει για ακόμα μία φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τις συμμετοχές επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών φιλοξενώντας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 τους αγώνες τρεξίματος και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τον αγώνα κολύμβησης, με φόντο το εμβληματικό Κυκλαδίτικο νησί. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 05/10, θα δοθούν ταυτόχρονα οι εκκινήσεις των διαδρομών τρεξίματος 15χλμ by Samsung και 10χλμ, στις 08.15 το πρωί, ενώ η διαδρομή των 5 χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος» θα εκκινήσει στις 11:00 το πρωί. Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Την Κυριακή 06/10, η δράση θα είναι κολυμβητική καθώς οι συμμετέχοντες θα νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα open water swimming by Vikos. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί από το ηφαίστειο. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού διευθυντή Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τους κανονισμούς της FINA και την ασφάλεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, της Lifeguard Patrol, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, του Atlantis Dive Center και του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης.

Στην φετινή διοργάνωση θα δώσουν το δυναμικό παρών ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο,  Yasunari Hirai, καθώς και η ελίτ της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός και οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή, Δημήτρης Μανιός, οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης και οι Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Φιλοπούλου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Παναγιώτης Αλογάκος, Μαρία Κηρύκου, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου και Μελίνα Τροχαλάκη.

Δείτε εδώ το αναλυτικό φετινό πρόγραμμα: https://bit.ly/2lYla6e 

Για να ανακαλύψετε τις προσφορές που ισχύουν σε θέματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικίασης οχημάτων και διαμονών για το “Santorini Experience” μπείτε στο: https://bit.ly/2LCydS7 

Στο πλαίσιο του “Santorini Experience”, σε συνεργασία με το MGC Soccer Central, επικεφαλής προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Playland, στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά ηλικίας 6 - 16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής των Μερένχες! 

Το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το “Santorini Experience” αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση τελείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα