Κοινά πακέτα θρησκευτικού τουρισμού από Κύπρο και Ελλάδα

29 Jul 2019, 09:07 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Κοινά πακέτα θρησκευτικού τουρισμού από Κύπρο και Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RECULT με αντικείμενο την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην νησιωτική Ελλάδα και στην Κύπρο παρουσιάσθηκε στη Λευκωσία.

Το RECULT αποτελεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια προβολής του θρησκευτικού τουρισμού στις δύο χώρες και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα –Κύπρος 2014–2020», προϋπολογισμού 1,91 εκ. Ευρώ (85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).  Τα βασικά παραδοτέα του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την  δημιουργία δυο ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων (Κρήτη–Κύπρος, και Ν.Αιγαίο–Κυκλάδες– Κύπρος), τα οποία θα διατεθούν σε ενδιαφερόμενα τουριστικά πρακτορεία. 

Στο μεταξύ από έρευνα που πραγματοποίησε το IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προκύπτει ότι η πρόσφατη αύξηση που παρατηρείται στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην γραμμή Ελλάδας – Κύπρου έχει εντείνει την επιθυμία των Κύπριων πολιτών για επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δυο χωρών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα