Προσκυνηματικός τουρισμός από την Κορέα- το παράδειγμα της Πορτογαλίας

25 Apr 2019, 09:18 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Προσκυνηματικός τουρισμός από την Κορέα- το παράδειγμα της Πορτογαλίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντικές προοπτικές ανοίγονται για την προσέλκυση επισκεπτών από τη Νότιο Κορέα για προσκυνηματικό τουρισμό, αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πορτογαλία πέτυχε τον στόχο των 100.000 επισκεπτών ετησίως χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Παναγία της Φάτιμα και πείθοντας την Korean Air να ξεκινήσει την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σεούλ με τη Λισαβόνα. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι Κορεάτες προτιμούν σαφώς τις απευθείας πτήσεις (εν μέρει διότι οι διακοπές τους είναι συνήθως ολιγοήμερες) ενώ είναι και πολύ σημαντικό για αυτούς να ταξιδέψουν με Κορεατικές αεροπορικές εταιρείες, και κατά προτίμηση με την Korean Air. Κατά συνέπεια, η επίτευξη του στόχου των 90 – 100.000 επιβατών και η έναρξη απευθείας πτήσης είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτόματα νέα τάξη μεγέθους τουριστικών ροών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αριθμός των Κορεατών επισκεπτών στη χώρα μας για το τρέχον έτος αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 60.000  και ο αντίστοιχος των Ελλήνων ταξιδιωτών προς την Κορέα αγγίζει τους 10.000, καθίσταται εμφανές ότι ο στόχος των 90 – 100.000 επιβατών ετησίως είναι τουλάχιστον ορατός.

Εάν η Πορτογαλία, μια χώρα πιο μακρινή και λιγότερο οικεία στους Κορεάτες από την Ελλάδα, κατάφερε να πετύχει τους αριθμούς αυτούς με δέλεαρ την Παναγία της Φάτιμα, , αντιλαμβάνεται κανείς τι είναι δυνατόν να πετύχει η Ελλάδα με μια ορθολογική και προβολή του θρησκευτικού μας τουρισμού: Χωρίς να συμπεριληφθούν καν θρησκευτικά μνημεία της αρχαιότητας, αναφέρονται ενδεικτικά το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα (μοναδικό ίσως ελληνικό θρησκευτικό προορισμό γνωστό αυτή τη στιγμή στην Κορέα), την Πάτμο, την Τήνο, την διαδρομή των “βημάτων του Αποστόλου Παύλου”. Θα μπορούσαν επίσης να προταθούν και περιηγητικά πακέτα σε Βυζαντινά Μοναστήρια, τα οποία συχνότατα βρίσκονται σε εκπληκτικής ομορφιάς τοπία, συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με πεζοπορίες και ιαματικό τουρισμό, δραστηριότητες οι οποίες είναι ιδιαίτερα αγαπητές στην Κορέα και αποτελούν κομμάτι της κουλτούρας και ψυχοσύνθεσης του λαού της.

Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη ακριβούς καταγραφής των εισερχόμενων επισκεπτών από την Κορέα στα σημεία εισόδου στη χώρα, καθώς είναι δύσκολο να πειστεί η Korean Air ή άλλη Κορεατική αεροπορική εταιρεία να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις Σεούλ – Αθήνας βασιζόμενη σε κατά προσέγγιση εκτιμήσεις. 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα