Γαστρονομικός τουρισμός: Παγκόσμιο Φόρουμ στο Σαν Σεμπάστιαν

22 Apr 2019, 12:53 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Γαστρονομικός τουρισμός: Παγκόσμιο Φόρουμ στο Σαν Σεμπάστιαν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ Γαστρονομίας και Τουρισμού διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και το Βασκικό Κέντρο Γαστρονομίας (BCC) στις 2 και 3 Μαϊου στο Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας.

Ειδικοί από το χώρο του τουρισμού από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν και θα συζητήσουν την επίδραση και τις δυνατότητες του γαστρονομικού τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αυξηθεί η δυναμική του στο μέλλον.

Το Φόρουμ θα διερευνήσει πώς μπορούν να δημιουργηθούν ευνοϊκά πλαίσια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την επιχειρηματότητα μέσω της αλυσίδας αξίας του γαστρονομικού τουρισμού.

Επίσης, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις πιο σχετικές δεξιότητες για αυτό το είδος τουρισμού, οι οποίες θα πρέπει να ενισχύουν τις συνέργειες μεταξύ ανερχόμενων εταιριών, να προωθούν τη χωρίς αποκλεισμού συμμετοχή ανθρώπων και να λαμβάνουν υπόψη την ψηφιοποίηση.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση των Κατευθυντήριων Γραμμών των ΠΟΤ και BCC για την Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Τις εργασίες θα ανοίξουν υπουργοί και εκπρόσωποι υπουργείων από χώρες που έχουν ενσωματώσει τον γαστρονομικό τουρισμό στις στρατηγικές ανάπτυξης, όπως, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Ισπανία.

Στην ενότητα με θέμα τις δημόσιες πολιτικές ως βασικά συστατικά για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τα αναγκαία πολιτικά πλαίσια για την ανάπτυξη αυτου του είδους τουρισμού καθώς και τις δυνατότητες για δημιουργία θέσεων εργασίας και προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Οι ενότητες συζητήσεων θα ενθαρρύνουν τη δημιουργία περιβάλλοντος που θα δίνει κίνητρα επιχειρηματικότητας που συνδέονται με ανερχόμενες εταιρίες και καλύτερη ενσωμάτωση των ομάδων του πληθυσμού με αναπηρίες στην αγορά.

Θα συζυτηθούν ακόμα ζητήματα που σχετίζονται με τις τοπικές κοινότητες ή ομάδες ανθρώπων με περιορισμένη εκπροσώπηση, όπως οι γυναίκες, οι νέοι και άτομα με αναπηρίες.

Ακόμα, η ψηφιοποίηση του κλάδου θα τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων προκειμένου να εντοπισθούν νέες ευκαιρίες που προσφέρονται στις εταιρίες, ενώ θα παρουσιασθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της σύνδεσης διαφορετικών οικοσυστημάτων με τις startups που αποτελούν μέρος της αλυσίδας αξίας του γαστρονομικού τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα