Ποδηλατικοί αγώνες Lesvos Enduro MTB στη Λέσβο

05 Apr 2019, 09:18 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποδηλατικοί αγώνες Lesvos Enduro MTB στη Λέσβο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 13 και στις 14 Απριλίου θα λάβουν χώρα στην Αγιάσο της Λέσβου οι 4οι ποδηλατικοί αγώνες LESVOS ENDURO MTB, σε συνεργασία µε το Αναγνωστήριο Αγιάσου, την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επισηµαίνεται ότι από πέρυσι ο ανωτέρω αγώνας έχει λάβει πανελλήνιο χαρακτήρα, καθώς εντάσσεται στους αγώνες Enduro Greek Series 2019. Φέτος, οι συµµετοχές προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τις 150, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι υπόλοιποι αγώνες θα γίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριµένα στη Ναύπακτο, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, στον Παρνασσό, στο Βελβεντό και στο Βαλτετσίνικο Αρκαδίας. Το γεγονός ότι από όλη την Ελλάδα επιλέγεται ένα µόνο νησί, και µάλιστα η Λέσβος, επιβεβαιώνει τα φυσικά πλεονεκτήµατα του τόπου και σηματοδοτεί ένα θετικό µέλλον για την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας και του ποδηλατικού τουρισµού στη Λέσβο. Ο εν λόγω αγώνας έχει ως κύριο στόχο τη διαφήµιση και προβολή της υπαίθρου του νησιού, αφού θα περάσει από µονοπάτια, νοµές, πλακόστρωτα, δασικούς ή αγροτικούς δρόµους και περιοχές µε έντονα στοιχεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, επιδιώκεται η καλλιέργεια και προώθηση του ορεινού αθλητισµού, η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ανάπτυξη εναλλακτικών µορφών τουρισµού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα