Ο παγκόσμιος τουρισμός υγείας θα ξεπεράσει το 1 τρισ.δολ. το 2025

28 Mar 2019, 15:31 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Ο παγκόσμιος τουρισμός υγείας θα ξεπεράσει το 1 τρισ.δολ. το 2025

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στα 1.062,83 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 640 δισ.δολ. το 2017, αναμένεται να φθάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού ευεξίας μέχρι το τέλος του 2025, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Hexa Research.

Η αυξανόμενη διάθεση για έναν τρόπο ζωής ευεξίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πτήσεις γίνονται πιο προσιτές στο ευρύ κοινό, όπως και οι επιλογές για ταξίδια εμπειρίας, όπως τονίζεται, είναι οι βασικοί λόγοι, που θα οδηγήσουν σε αυτή την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αύξηση των των διαθέσιμων εισοδημάτων βοηθά τους ταξιδιώτες να στρέφονται περισσότερο σε υπηρεσίες σωματικής και πνευματικής ευεξίας (σπα, γιόγκα κλπ), που συμβάλλουν στην αποφόρτιση από το καθημερινό άγχος της εργασίας.

Επίσης, η αύξηση των δαπανών στον τουριστικό τομέα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της αγοράς υπηρεσιών ευεξίας. Σε αντίθεση με τον ιατρικό τουρισμό, οι υπηρεσίες αυτές επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη ασθενειών, δίνοντας έμφαση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής, Η έλλειψη άσκησης προκαλεί δάφορες διαταραχές και ασθένειες, με αύξηση της παχυσαρκίας, κάτι που θα στρέφει όλο και περισσότερο κόσμο σε υπηρεσίες ευεξίας και την υγιειή διατροφή. Αυτό υποστηρίζεται ήδη από καμπάνιες διαφόρων κρατών.

Οι προμηθευτές στην αγορά τουρισμού ευεξίας εστιάζουν στην παροχή ποιτικών υπηρεσιών για απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η αυξανόμενος ανταγωνισμός ευνοεί τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για εμπειρικά ταξίδια, δημιουργώντας περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά.

Οι εταιρίες που λειτουργούν στην παγκόσμια βιομηχανία ευεξίας εστιάζουν σε πρωτοβουλίες με στόχο την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και τη διεύρυνση των προορισμών, συνεχίζουν να ενσωματώνουν προωθητικές υπηρεσίες και περιοχές για τη διεύρυνση των υπαρχόντων κλάδων σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών. Μερικοί από τους βασικότερους παρόχους στην αγορά είναι οι Marriott International, Intercontinental Hotels Group, Hilton Worldwide, Wyndham Hotels & Resorts, Accor Hotels και Hyatt Hotels.

Επίσης, οι εταιρίες μεταβαίνουν στην εποχή των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χάρη στη διεύρυνση των διαδικτυακών καναλιών και στην αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών ως προς τις υπηρεσίες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα