Ιατρικός τουρισμός: Εκτόξευση του τζίρου παγκοσμίως μέχρι το 2025

13 Feb 2019, 14:43 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Ιατρικός τουρισμός: Εκτόξευση του τζίρου παγκοσμίως μέχρι το 2025

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε 143,46 δισ. δολάρια θα διαμορφωθεί ο τζίρος του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού το 2025, από 53,76 δισ. δολάρια το 2017, σημειώνοντας ετήσια σωρευτική αύξηση 12,9% από το 2018 έως το 2015. 

Αυτό προκύπτει από την έκθεση της Allied Market Research για τη βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού.

Η ανάπτυξη στην εν λόγω αγορά προκαλείται από παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα και προσιτότητα ποιοτικής περίθαλψης, η προσβασιμότητα σε πληροφόρηση και η στήριξη της βιομηχανίας από κυβερνητικούς οργανισμούς.

Ωστόσο, η περιορισμένη κάλυψη και οι χρονοβόρες διαδικασίες επιστροφής του κόστους των ασφαλειών καθώς και οι δυσκολίες που συνδέονται με τα ταξίδια, τη γλώσσα, την καταγραφή και την έγκριση VISA, περιορίζουν τη δυναμική της αγοράς.

Αντίθετα, τα γραφεία τουριστικής προώθησης εξωτερικού και το ευρύ δίκτυο ασφάλισης ανοίγουν νέους δρόμους στη βιομηχανία.

Η κοσμητική ιατρική συνέβαλλε το 2017 σε πάνω από τα 2 πέμπτα του συνόλου του μεριδίου της αγοράς και αναμένεται να συνεχισθεί η κυριαρχία της τα επόμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται στην τάση για αποδοτικές θεραπείες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν χωρίς μεγάλο κόστος.

Ωστόσο, οι θεραπείες του καρκίνου αναμένεται να έχουν την υψηλότερη ετήσια σωρευτική αύξηση από το 2018 μέχρι το 2025, της τάξης του 15,7%, λόγω της αύξησης των ασθενών με καρκίνο σε όλο τον κόσμο και των αναβαθμισμένων επιλογών θεραπείας σε πολλές χώρες.

Η Β. Αμερική είχε σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου του μεριδίου της αγοράς το 2017 και θα διατηρήσει την ηγετική της θέση τα επόμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται στη διαθεσιμότητα ανεπτυγμένων, εξειδικευμένων θεραπειών για νευρολογικές, καρκινικές και καρδιοαγγειακές παθήσεις καθώς και στις πρόσφατες κοινές διεθνείς (JCI) διαπιστεύσεις νοσοκομείων οι οποίες θεωρούνται ως ο χρυσός κανόνας στην παγκόσμια υγεία.

Η Ασία-Ειρηνικός θα καταγράψει την υψηλότερη ετήσια σωρευτική ανάπτυξη, της τάξης του 8,1%, από το 2017 έως το 2023, λόγω του σημαντικά χαμηλού κόστους θεραπειών, της φιλικής στάσης των χωρών προς τον τουρισμό και των πιο χαλαρών ρυθμίσεων που σχετίζονται με τις διαδικασίες κοσμητικής ιατρικής. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα