Διεθνές ενδιαφέρον για το World Outdoor Gymnastics Gala στο Καλλιμάρμαρο

07 Feb 2019, 11:58 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Διεθνές ενδιαφέρον για το World Outdoor Gymnastics Gala στο Καλλιμάρμαρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το World Outdoor Gymnastics Gala που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Κορυφαίοι αθλητές από διάφορες χώρες του κόσμου έχουν έρθει σε επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν ή απλώς για να παρακολουθήσουν την πρωτοποριακή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο ιστορικό στάδιο. Επίσης, καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο της 7ης τέχνης θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του event που θα διαφημίσει διεθνώς τη χώρα. 

Στο WOGG θα πάρουν μέρος 20 Olympians, που θα εκπροσωπήσουν 20 διαφορετικές χώρες, και θα αγωνιστούν απέναντι στον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους, τον WOGGATAR. Στον ρόλο του κριτή θα βρεθούν οι θεατές. Οι διοργανωτές έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους πρεσβειών ώστε να τους ενημερώσουν για το WOGG, ενώ στρατηγικός υποστηρικτής της διοργάνωσης στον τομέα της φιλοξενίας είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού (fedHATTA),

«Μας έχει εντυπωσιάσει το ενδιαφέρον που δείχνουν άλλες χώρες για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Η πρωτοποριακή ιδέα, που θέλει τον αθλητή να αντιμετωπίζει την τελειότητά του σε ψηφιακή μορφή, έχει βρει ανταπόκριση, και έχει κάνει τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί της. Για πρώτη φορά σε αγώνα γυμναστικής, οι θεατές θα είναι κριτές και αυτοί θα μοιράσουν τα έπαθλα στους αθλητές», δήλωσε o Ιωάννης Πάνου, γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τη διοργάνωση στηρίζει και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. «Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τη γυμναστική και τα αθλήματά της. Το WOGG είναι μία πρωτοποριακή ιδέα αγκαλιάζει και τα τρία ολυμπιακά αθλήματά μας και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης.  

Οι «χρυσοί» πρεσβευτές του WOGG είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο πρωταθλητής κόσμου Βλάσης Μάρας και οι πρωταθλητές μας Βασιλική Μιλλούση, Βαρβάρα Φίλιου, Νίκος Ηλιόπουλος, Ευαγγελία Πλυτά, Λίλα Κασάπογλου και Απόστολος Κουταβάς.

Η διοργάνωση θα αναβιώσει τον αρχαίο θεσμό της χορηγίας και οι Έλληνες αθλητές θα ψηφίσουν και θα τιμήσουν τον χορηγό που στηρίζει περισσότερο τους αθλητές. Θα υπάρχει, επίσης, και το βραβείο του κοινού. Κάθε θεατής θα έχει το δικαίωμα να δώσει τέσσερις ψήφους στους Ολυμπιονίκες που θεωρεί ότι πλησίασαν τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους. Οι 20 θεατές που θα βρουν τους τέσσερις πρώτους -ες θα ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο επόμενο WOGG, που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό.  

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της διοργάνωσης θα έχει ο Τάσος Πυργιέρης (ηθοποιός-σκηνοθέτης, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης με συμμετοχή σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών παραγωγών. Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο). Την κινηματογραφική σκηνοθεσία θα έχει ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, την σκηνογραφική επιμέλεια θα την έχει η αρχιτέκτονας Μαίρη Τσαγκάρη (έχει επιμεληθεί σκηνικά σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και events στο εξωτερικό) και τη μουσική επιμέλεια ο Δημήτρης Μαραμής (έχει γράψει μουσική για σαράντα θεατρικές παραστάσεις, για τον κινηματογράφο και για την εκπαιδευτική τηλεόραση). Υπεύθυνη για τη χορογραφία θα είναι η Ολυμπία Δραγούνη, η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τον παγκόσμιο τίτλο της ομάδας της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα