Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας μέσα από τα στοιχεία της Airbnb

25 Jan 2019, 10:45 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

TornosNews.gr

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας μέσα από τα στοιχεία της Airbnb

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις κορυφαίες τάσεις που παρατηρούνται στον διαρκώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο τουρισμό υγείας και ευεξίας, όπως αποτυπώνονται στις εμπειρίες που προσφέρει η Airbnb, παρουσιάζει η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ο τζίρος του τουρισμού ευεξίας παγκοσμίως ανέρχεται σε 639 δισ. δολάρια κερδίζοντας συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κρατήσεις Εμπειριών στην Airbnb που σχετίζονται με την ευεξία παρουσίασαν αύξηση 500% το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με ισχυρή ανάπτυξη στους ταξιδιώτες άνω των 60 ετών και στους Gen Z και millennials (18-24 ετών), με την αύξηση να ξεπερνά το +800% για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Οι τάσεις που παρατηρούνται στον τουρισμό υγείας και ευεξίας στην Airbnb, βάσει στοιχείων κρατήσεων για εμπειρίες ευεξίας από το 2017 και το 2018 στην πλατφόρμα, είναι…

-Αύξηση πάνω από 500% των κρατήσεων το 2018, με πρωταγωνιστή το Μεξικό

Σε παγκόσμια βάση, οι εμπειρίες ευεξίας κατέγραψαν αύξηση 572% το 2018. Η χώρα με την ισχυρότερη αύξηση της ζήτησης (+2.100%) ήταν το Μεξικό ενώ το Μπαλί βρίσκεται πρώτο στη λίστα πόλεων που ευδοκιμούν στην προσφορά εμπειριών ευεξίας, με πάνω από 7.400% ανάπτυξη σε ετήσια βάση.

-Μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης στους ταξιδιώτες τρίτης ηλικίας

Το 2018 έγινε ξεκάθαρο ότι ο τουρισμός ευεξίας προτιμάται όχι απλώς από τους millennial αλλά αποτέλεσε τάση για όλες τις ηλικιακές ομάδες ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες τρίτης ηλικίας (άνω των 60 ετών) είναι η μεγαλύτερη βάση ταξιδιωτών που προτιμούν εμπειρίες ευεξίας, με αύξηση των κρατήσεων κατά 887% σε σύγκριση με το 2017.

-Οι Γάλλοι κάνουν τις περισσότερες κρατήσεις για εμπειρίες ευεξίας

Καταγράφεται αυξημένη διάθεση για ταξίδια ευεξίας από χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς και η Γερμανία.

-Οι γυναίκες προτιμούν εκτός από τη σωματική και την πνευματική ευεξία

Το 2019 η ευεξία αφορά όχι απλώς τη διατροφή και την άσκηση αλλά το νου και το πνεύμα, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Εμπειρίες όπως ο διαλογισμός βρίσκονται στις 15 κορυφαίες εμπειρίες ευεξίας για τις γυναίκες. Οι άνδρες προτιμούν την ποδηλασία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα