Οι συνέπειες της χρήσης fake reviews στο TripAdvisor

28 Aug 2019, 15:21 | DIGITAL

Κύρος Ασφής

Οι συνέπειες της χρήσης fake reviews στο TripAdvisor

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε συνέχεια του άρθρου που αποκάλυψε την επιχείρηση πώλησης ψεύτικων κριτικών στο TripAdvisor σε επιχειρηματίες της Ρόδου, θεωρώ σκόπιμο να ενημερώσουμε για τις συνέπειες που θα υποστεί η επιχείρηση μας στην περίπτωση που η TripAdvisor ανακαλύψει ότι προσπαθούμε να την κοροϊδέψουμε.

1. Αλλαγή θέσης δημοτικότητας/κατάταξης

Σε περίπτωση που η Tripadvisor ανακαλύψει και είναι σίγουρη πως κάποια επιχείρηση χρησιμοποιεί ψεύτικες αξιολογήσεις, υποβαθμίζει την θέση της στην κατάταξη δημοτικότητας του Tripadvisor.

2. Εμφάνιση προειδοποίησης

Η Tripadvisor εμφανίζει το λεγόμενο red flag notification στο προφίλ της επιχείρησης με το οποίο ενημερώνει τους χρήστες της για την προσπάθεια επίδρασης των αξιολογήσεων. Κατανοούμε ότι είναι μια πολύ σοβαρή επίπτωση που αντανακλά και αφήνει μια πολύ αρνητική εικόνα της επιχείρησης για τους χρήστες. Αξίζει να αναφέρουμε πως μια ξενοδοχειακή επιχείρηση της οποίας είχε επιβληθεί το red flag, στο παρελθόν, είχε αναφέρει μείωση κατά 75% των κρατήσεων της και είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Tripadvisor για την ενέργεια αυτή (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

3. Μη συμμετοχή σε διάφορες προωθήσεις και ενέργειες της Tripadvisor

Οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα χρησιμοποίησαν fake reviews, αποκλείονται από διάφορες ενέργειες της Tripadvisor όπως π.χ. τα Tripadvisor Excellence Awards.

Διαβάστε σχετικά

Πώς η TripAdvisor διαχειρίζεται τις ψευδείς κριτικές - Υποβάθμιση για 35.000 επιχειρήσεις εντός του 2018

Ο Κύρος Ασφής είναι ο Managing Director της Nea Mesa Hotel and Digital Marketing Agency η οποία εξειδικεύεται στην παροχή digital marketing υπηρεσιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην αύξηση των απευθείας πωλήσεων και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία τους. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα