Τουρισμός | Πώς οι Ρώσοι τουρίστες επέστρεψαν στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι

11 Jul 2023, 10:46 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Πώς οι Ρώσοι τουρίστες επέστρεψαν στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κύπρος επέστρεψε με επιτυχία αυτό το καλοκαίρι στη ρωσική αγορά. Ιδού πως τα κατάφερε:

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Russian Express, στα τέλη Απριλίου ξεκίνησε ένα πρόγραμμα πτήσεων από τη Μόσχα στην Κύπρο με τακτικές πτήσεις της Jazeera Airways και με ενδιάμεσο σταθμό το Κουβέιτ.

Το πρόγραμμα είναι άρτια μελετημένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: οι τουρίστες πετούν με ένα μόνο εισιτήριο, παραδίδουν τις αποσκευές τους στη Μόσχα και τις παραλαμβάνουν στη Λάρνακα.

Η μεταφορά στο Κουβέιτ διαρκεί μόνο λίγες ώρες. Εκεί η αναμονή για αναχώρηση στην Κύπρο είναι ελάχιστη, με λίγη ξεκούραση μεταξύ των πτήσεων. Στο κόστος μεταφοράς περιλαμβάνονται αποσκευές (έως 30 κιλά) και χειραποσκευές (έως 7 κιλά).

 Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Russian Express, η στάση στο Κουβέιτ είναι η πιο άνετη και σύντομη. Οι Ρώσοι περνούν από τον έλεγχο ασφάλειας και λαμβάνουν κάρτα επιβίβασης για το επόμενο τμήμα της πτήσης. Μέχρι στιγμής, όλες οι πτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους τουρίστες, τονίζει ο τουρ οπερέιτορ.

Όσοι επιθυμούν γεύμα στο αεροσκάφος της Jazeera Airways μπορούν να το δηλώσουν με κόστος 40 ευρώ ανά άτομο και για τις δύο πτήσεις. Η διαδικασία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Οι νυχτερινές αναχωρήσεις από τη Μόσχα έχουν το πλεονέκτημα ότι η άφιξη στη Λάρνακα γίνεται το μεσημέρι και έτσι οι Ρώσοι τουρίστες δεν χρειάζεται να αναμένουν για την εγκατάστασης στο ξενοδοχείο. Μέχρι να φτάσουν, το δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι έτοιμο.

Σήμερα, οι πτήσεις της Jazeera Airways στο δρομολόγιο Μόσχα-Κουβέιτ-Λάρνακα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Έτσι, οι ταξιδιώτες έχουν την ευελιξία να επιλέξουν τις ημερομηνίες αναχώρησης και τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Russian Express, οι Ρώσοι έχουν αποδεχθεί ότι για να κάνουν διακοπές σε μια παραλία στην Ευρώπη πρέπει να ταξιδέψουν μόνο μέσω τρίτων χωρών.

Στην αρχή, υπήρχε κάποιος σκεπτικισμός μεταξύ των τουριστών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων σχετικά με τις πτήσεις μέσω Κουβέιτ, αλλά η Jazeera Airways δεν τους απογοήτευσε: δεν υπάρχουν καθυστερήσεις πτήσεων, οι αποσκευές φτάνουν από τη Μόσχα στη Λάρνακα χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η μικρή αναμονή με μια επίσκεψη στα αφορολόγητα καταστήματα στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ είναι ευπρόσδεκτη.

Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες γνωρίζουν ήδη για το πρόγραμμα πτήσεων για Κύπρο με πτήσεις της Jazeera Airways. Οι κρατήσεις παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική, οι θέσεις μας κλείνουν γρήγορα, τονίζει η Russian Express.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, κατά μέσο όρο οι Ρώσοι τουρίστες πηγαίνουν στην Κύπρο για 10-12 διανυκτερεύσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και κρατήσεις για 14 ημέρες ή περισσότερες: κατά κανόνα, τέτοια πακέτα κλείνουν οικογένειες. Οι πιο δημοφιλείς περιοχές της Κύπρου μεταξύ των Ρώσων τουριστών, όπως και πριν, είναι η Αγία Νάπα, ο Πρωταράς και η Λεμεσός.

Το βάθος πωλήσεων φτάνει κατά μέσο όρο τις 3-4 εβδομάδες, υπάρχουν όμως κρατήσεις και για τον Σεπτέμβριο ακόμα και τον Οκτώβριο. Όπως τονίζει ο τουρ οπερέιτορ, οι Ρώσοι επέλεγαν ανέκαθεν την Κύπρο τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, λόγω του καλού καιρού και του λιγότερου κόσμου. Η θάλασσα στην Κύπρο, σε αντίθεση με την Τουρκία και άλλους προορισμούς της Μεσογείου, παραμένει ιδανική για κολύμπι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρει η Russian Express, εκτιμώντας ότι και φέτος πολλοί Ρώσοι θα επιλέξουν αυτή την περίοδο για διακοπές στην Κύπρο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα