n-tv | H Κύπρος χάνει και η Τουρκία κερδίζει στον τουρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία

06 Apr 2022, 14:37 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

n-tv | H Κύπρος χάνει και η Τουρκία κερδίζει στον τουρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις συνέπειες που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στον τουρισμό τόσο της Κύπρου όσο και της Βουλγαρίας, πόλους έλξης Ρώσων επισκεπτών, αναφέρεται το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv σημειώνοντας:  

«Τόσο στην Κύπρο όσο και στη Βουλγαρία η τουριστική βιομηχανία ανησυχεί για τη θερινή σεζόν του 2022. Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σημαίνουν ότι πιθανώς οι Ρώσοι θα μείνουν μακριά από αυτές τις περιοχές.  Μετά την πτώση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί τουριστικοί όμιλοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα για πολύ ακόμη. Από αυτό θα μπορούσε να ωφεληθεί η Τουρκία. Η Άγκυρα τάσσεται κατά των κυρώσεων και διατηρεί τον εναέριο χώρο της ανοιχτό στα ρωσικά αεροπλάνα.»

«Οι Ρώσοι αποτελούσαν στο παρελθόν περίπου το 25% των παραθεριστών που έφταναν στην Κύπρο. ‘Αν υποθέσουμε ότι θα χάσουμε όλους αυτούς τους τουρίστες, αυτό θα μας κοστίσει έως και 2% του ΑΕΠ’, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης» σημειώνει το n-tv.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός | Η Pegasus Airlines επαναφέρει τις πτήσεις από Ρωσία σε τουρκικούς προορισμούς

Η Egypt Air αρχίζει ξανά πτήσεις στη γραμμή Μόσχα - Κάιρο

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα