Κύπρος | Ξενοδοχεία: Ψάχνουν απεγνωσμένα χιλιάδες υπαλλήλους

07 Feb 2022, 11:15 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κύπρος | Ξενοδοχεία: Ψάχνουν απεγνωσμένα χιλιάδες υπαλλήλους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άνοιξε ο κύκλος των διαβουλεύσεων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτικών οργανώσεων, για λύση του προβλήματος της έλλειψης  ανθρώπινου δυναμικού στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, την περασμένη Τετάρτη  πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη του διευθυντή και λειτουργών του Υπουργείου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και τους συνδέσμους των ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, στην παρουσία και της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Το εγχείρημα φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολο καθώς, εργοδοτικές οργανώσεις και σύνδεσμοι ξενοδόχων σημειώνουν ότι ανάλογη προσπάθεια που έγινε πέρσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια απέτυχε, διότι δεν υπήρχε και το ανάλογο ενδιαφέρον από τους ανέργους.

Εντούτοις , η Υπουργός εμμένει στη θέση ότι πριν αναζητηθούν άλλες λύσεις, θα πρέπει κατ’ αρχήν να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πρόσληψης ατόμων από τον κατάλογο των ανέργων που διατηρεί το υπουργείο Εργασίας.

Πέραν των 6 χιλ. οι ανάγκες

Πηγές της StockWatch ανέφεραν ότι η κ. Αιμιλιανίδου, ζήτησε όπως όλοι οι ξενοδόχοι καταχωρήσουν στο διαδικτυακό σύστημα όλες τις ανάγκες τους σε προσωπικό, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να καλυφθούν τα κενά από τους ανέργους.

Μετά τη σύσκεψη ο ΠΑΣΥΞΕ και ο ΣΤΕΚ, απέστειλαν μήνυμα στα μέλη τους για να υποβάλλουν διαδικτυακά τις ανάγκες τους σε προσωπικό, οι οποίες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 6 χιλ. εργαζόμενους σε όλα τα τμήματα των ξενοδοχείων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο stockwatch.com.cy

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα