Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

26 Jan 2022, 11:39 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Κύπρου την εφετινή σεζόν, που εάν δεν λυθεί θα επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα της Μεγαλονήσου αναδεικνύει πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, μιλώντας στην κυπριακή οικονομική ιστοσελίδα StockWatch.

«Το σοβαρότερο πρόβλημα που απασχολεί τους ξενοδόχους, εστιάτορες και όλους τους επιχειρηματίες των συναφών επαγγελμάτων, είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού», είπε.

Σημείωσε ότι «το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού αντανακλάται στη ροή των κρατήσεων», εκφράζοντας την ανησυχία πως ότι έκτισαν οι επιχειρήσεις του τομέα εν μέσω της πανδημίας μπορεί να χαθεί, λόγω του ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των τουριστικών προορισμών θα είναι τεράστιος.

Επεσήμανε ότι «οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες οι οποίοι έχουν νομική ευθύνη έναντι των τουριστών που φέρνουν στην Κύπρο, ζητούν επίμονα διαβεβαιώσεις ότι τα ξενοδοχεία θα παρέχουν τις υπηρεσίες που υπόσχονται».

Ενδεικτικά ανέφερε ότι «εάν ένα ξενοδοχείο δηλώσει ότι διαθέτει τρία εστιατόρια και λόγω έλλειψης προσωπικού λειτουργήσει μόνο τα δύο, τότε οι τουριστικοί πράκτορες θα είναι υπόλογοι στους τουρίστες, που θα παραπονιούνται για τις μειωμένες προσφερόμενες υπηρεσίες».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα