Τουρισμός: Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους Ρώσους με εμβόλιο Sputnik Light

12 Jan 2022, 09:59 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους Ρώσους με εμβόλιο Sputnik Light

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών έκανε η Κύπρος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), καθώς αναγνώρισε το εμβόλιο «Sputnik Light» ως τρίτη ενισχυτική δόση για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας του ρωσικού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Μέχρι τώρα η Κύπρος αναγνώριζε μόνο το «Sputnik V» και μόνο με αυτό το εμβόλιο μπορούσαν να ταξιδεύουν οι Ρώσοι στη Μεγαλόνησο. Πλέον, μπορούν να ταξιδεύουν και με το  «Sputnik Light», που είναι το πιο διαδεδομένο εμβόλιο στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά την αναγνώρισή του από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Διευκρινίζεται ότι αφορά Ρώσους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με «Sputnik Light» μετά από δύο δόσεις με «Sputnik V». Δηλαδή, δεν αναγνωρίζεται το «Sputnik Light» ως μονοδοσικό εμβόλιο για ταξίδια στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ATOR, οι Ρώσοι που έχουν εμβολιαστεί και επανεμβολιαστεί με «Sputnik V» ή επανεμβολιαστεί με «Sputnik Light» μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο μόλις εμφανιστεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό στον ιστότοπο των Κρατικών Υπηρεσιών στα αγγλικά και με στοιχεία διαβατηρίου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα