Το 49,9% της κυπριακής TUS Airways στον ισραηλινό όμιλο Global Knafaim

09 Nov 2021, 13:55 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Το 49,9% της κυπριακής TUS Airways στον ισραηλινό όμιλο Global Knafaim

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άλλαξε η μετοχική σύσταση της TUS Airways μετά την απόκτηση του 49,9% του μετοχικού της κεφαλαίου από τον Ισραηλινών συμφερόντων όμιλο Global Knafaim, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Stelios Americanos & Co LLC που χειρίστηκε την διαδικασία.

Η Stelios Americanos & Co LLC συμβούλεψε τον ισραηλινό όμιλο Global Knafaim να προχωρήσει σε μια συναλλαγή 5 εκατομμυρίων δολαρίων αποκτώντας έτσι το 49,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της TUS AIRWAYS LTD, της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας με έδρα τη Λάρνακα. Ο υφιστάμενος μέτοχος, Kenneth Woolley επένδυσε επίσης επιπλέον 4 εκατομμύρια δολάρια αυξάνοντας το ποσό της συνολικής συναλλαγής στα 9 εκατομμύρια δολάρια.

Η Stelios Americanos & Co LLC συμμετείχε στη φάση νομικής δέουσας επιμέλειας της συναλλαγής, στην προετοιμασία και διαπραγμάτευση των σχετικών εγγράφων συναλλαγής που οδηγούν στη νέα μετοχική σύνθεση της TUS AIRWAYS LTD καθώς και κατά το κλείσιμο της συναλλαγής.

Η TUS διαθέτει σήμερα δύο μισθωμένα Airbus A320 και έχει σχεδιασμό για επέκταση και ανάπτυξη του στόλου.

Ποια είναι η Global Knafaim

Η Global Knafaim Leasing Ltd («GKL») είναι μια εισηγμένη αεροπορική εταιρεία που ασχολείται με την απόκτηση, τη μίσθωση και την εμπορία μεταχειρισμένων εμπορικών αεροσκαφών. Η GKL ελέγχεται από την Knafaim Holdings Ltd. Η GKL έχει μεγάλη, πλούσια εμπειρία στον κλάδο και είναι μια αξιόπιστη εταιρεία με εξαιρετικές σχέσεις με αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότες στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Η GKL είναι μια δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, από το Ιούλιο του 2017. Μέχρι σήμερα, η GK

Πηγή: philenews.com

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα