Κύπρος: Στις 28 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία

22 Jun 2021, 12:02 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κύπρος: Στις 28 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου ανοίγουν οι τσάρτερ πτήσεις από Ρωσία στην Κύπρο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου στην κυπριακή ιστοσελίδα StockWatch.

Όπως είπε, οι αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να ανοίξουν τους αιθέρες προς την αγορά της Κύπρου αυτήν την ημερομηνία.

Πρόκειται, τόνισε, για μία σημαντική θετική εξέλιξη, προδικάζοντας ότι η Ρωσία, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η νούμερο «1» αγορά και όχι η Βρετανία φέτος για την Κύπρο.

Όπως είπε, η Κύπρος μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα είναι οι πρώτοι προορισμοί που αναζητούν οι Ρώσοι χρήστες του διαδικτύου.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τον κ. Περδίο, το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών της Ρωσίας, έχει αποφασίσει όπως οι ταξιδιώτες που θα επιλέγουν την Κύπρο, δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν θα επιστρέφουν στη χώρα τους, «γεγονός το οποίο», όπως επεσήμανε, «θα συμβάλει θετικά ως προς την επιλογή των ρώσων να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας».

 Τόνισε ότι οι κυπριακές αρχές έχουν προωθήσει γρήγορες διαδικασίες σε ότι αφορά την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για να αποτρέπεται τυχόν δυσαρέσκεια από πλευράς επισκεπτών.

Εξήγησε ότι οι κυπριακές υγειονομικές αρχές θα απαιτούν από τους ρώσους επισκέπτες, οι οποίοι δεν είναι διπλά εμβολιασμένοι, δύο τεστ.  Το πρώτο τεστ θα πρέπει να γίνεται από τον επισκέπτη 72 ώρες πριν να αναχωρήσει από τη χώρα του και ένα κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο.

Το τεστ θα είναι PCR, πληρωμένο από τον επισκέπτη.

Σε ότι αφορά του ρώσους επισκέπτες που θα είναι διπλά εμβολιασμένοι και θα κατέχουν σχετικό πιστοποιητικό από τις υγειονομικές αρχές της Ρωσίας, οι αντίστοιχες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα περιορίζονται μόνο σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Ο κ. Περδίος τόνισε ότι οι ρώσοι ταξιδιώτες δεν θα εγκλωβίζονται στο χώρο του αεροδρομίου.

Τα αποτελέσματα του PCR θα είναι έτοιμα σε τρείς περίπου ώρες. Οπόταν, όπως εξήγησε, μέχρι να παραλάβουν τις αποσκευές τους, να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να μεταβούν στις ξενοδοχειακές τους μονάδες, θα μπορούν μέσω του διαδικτύου να πληροφορηθούν για τα εργαστηριακά αποτελέσματα, που προηγήθηκαν.

Πηγή: stockwatch.com.cy

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα