Ενημερώθηκαν οι ταξιδιωτικές λίστες της Κύπρου

02 Jun 2021, 10:10 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ενημερώθηκαν οι ταξιδιωτικές λίστες της Κύπρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Κυπριακές Αρχές ενημέρωσαν τον επιδημιολογικό κατάλογο υψηλού κινδύνου κορωνοϊού, μεταφέροντας πολλές χώρες από την κόκκινη στην πορτοκαλί λίστα, ενώ από αυτή την εβδομάδα η χώρα παύει να απαιτεί τεστ κορωνοϊού ή καραντίνα για ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται πλέον στην πράσινη λίστα.

Η ενημερωμένη πράσινη λίστα, που αντιπροσωπεύει τον χαμηλό κίνδυνο κορωνοϊού, δεν παρουσιάζει μεταβολή και αφορά στη Μάλτα, την Ισλανδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, το  Ισραήλ και την Αυστραλία.

Οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό PCR τεστ εντός 72 ωρών πριν την αναχώρησή τους.

Εκτός από τη Ρουμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ταϊλάνδη, οι οποίες μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε αυτήν την κατηγορία, άλλες χώρες που προστέθηκαν στην πορτοκαλί λίστα από την κατηγορία αυξημένου κινδύνου (κόκκινη λίστα) είναι η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ιταλία.

Επί του παρόντος, οι χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα της Κύπρου είναι οι εξής:

Πορτογαλία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ρουμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα.

Για ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας αυξημένου κινδύνου ή της κόκκινης λίστας, οι αρχές της Κύπρου απαιτούν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, είτε κατά την είσοδο, είτε μετά από την είσοδο στη χώρα.  Οι χώρες στην κόκκινη λίστα είναι οι  Βέλγιο, Γαλλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ελλάδα, Κάτω Χώρες, Δανία, Σλοβενία, Γερμανία, Εσθονία, Λετονία, Σουηδία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Μονακό, Πόλη του Βατικανού, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Καναδάς, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρουάντα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιορδανία, Λίβανος, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Κατάρ, Σερβία, Ταϊλάνδη, Αρμενία, Γεωργία, Μπαχρέιν, Κουβέιτ.

Οι χώρες που δεν εντάσσονται σε καμία από τις παραπάνω λίστες παρατίθενται στην γκρίζα λίστα, η οποία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εισέλθουν στην Κύπρο μόνο εάν είναι πολίτες της Ελβετίας, Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους, πολίτες χωρών της Ευρώπης ή του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα