Κορωνοϊός-Κύπρος: Το νέο lockdown απειλεί τον τουρισμό

27 Apr 2021, 10:13 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός-Κύπρος: Το νέο lockdown απειλεί τον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στοχευμένα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αντί για ένα ακόμη lockdown, ζήτησε μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάφου, εάν υπάρχει η οποιαδήποτε προσδοκία για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας της φιλοξενίας.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα, ο κ.Θάνος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η τελευταία ανακοίνωση για το τρίτο lockdown, θα έχει σοβαρές συνέπειες για τον τουρισμό, αφού ήδη έχουν υπάρξει αρκετές ακυρώσεις, κυρίως από Ρώσους τουρίστες, ενώ οι ελπίδες για τις αγορές του Ισραήλ, της Γερμανίας και της Βρετανίας, έχουν επίσης μειωθεί.

Από πλευράς του, ο υπουργός Μεταφορών κ.Γιάννης Καρούσος ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι όσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί το 65% με 70% του πληθυσμού, τόσο πιο γρήγορα θα βρουν τους ρυθμούς τους η οικονομία και ο τουρισμός. Σχετικά με τους τουρίστες που θα έρχονταν στην Κύπρο για διακοπές, αλλά τα σχέδιά τους ενδέχεται να αλλάξουν εξαιτίας του τρίτου lockdown , ο υπουργός μεταφορών τόνισε ότι η χώρα πρέπει να κοιτάξει το δάσος και όχι το δέντρο και δεν πρέπει να διακινδυνεύσει να χάσει το δάσος για να σώσει μόνο ένα δέντρο.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει η χώρα,  είναι να ξεκινήσει τα εμβόλια, λύση που λειτουργεί, όπως ήδη έχει αποδειχθεί στη Βρετανία και το Ισραήλ. Επιπροσθέτως, ο υπουργός μεταφορών ανέφερε ότι, το καλύτερο εμβόλιο, είναι αυτό που είναι διαθέσιμο.

Σημειώνεται ότι η τουριστική εικόνα είχε αρχίσει να διαγράφεται ελπιδοφόρα, από τον Μάιο και μετά, ιδιαίτερα λόγω των κρατήσεων από τη Ρωσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μετά την ανακοίνωση παύσης λειτουργίας όλων των χώρων ψυχαγωγίας και τη χρήση ενός μόνο  SMS ανά ημέρα, τα ξενοδοχεία στην Πάφο έχουν αρχίσει να δέχονται ακυρώσεις.  

Εξάλλου, οι τουρίστες που σκέφτονταν να κάνουν κράτηση για διακοπές στην Κύπρο από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, είναι απίθανο να τις ολοκληρώσουν-  πιθανότατα θα περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αφού είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να επισκεφθεί μια χώρα που βρίσκεται σε lockdown.

Σχολιάζοντας τις κρατήσεις μέσω της TUI, η οποία συντονίζει τις διακοπές των Γερμανών και των Βρετανών σε Ελλάδα και Κύπρο, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι εξαρτάται πραγματικά από το πότε θα θέλουν να ταξιδέψουν οι τουρίστες, εφόσον οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης δεν έχουν διακοπές μόνο τον Αύγουστο, αλλά τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι οι Γερμανοί τουρίστες έχουν ήδη ταξιδέψει στη Μαγιόρκα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, οι τουρίστες θα επιλέξουν να ταξιδέψουν αλλού.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα