Κύπρος: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για 56 χώρες

22 Dec 2020, 14:15 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κύπρος: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για 56 χώρες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κύπρος ανανέωσε το πρωτόκολλο ταξιδίων και τουρισμού, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2021, στο οποίο προβλέπεται χαλάρωση των ταξιδιωτικών μέτρων για 56 χώρες.

Οι χώρες αυτές είναι τα κράτη-μέλη της ΕΕ, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής (Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία και Λίχτενσταϊν), τρίτες χώρες που περιλαμβάνονται στο έγγραφο Συστάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και το Ην. Βασίλειο, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, ο Λίβανος, τα ΗΑΕ και η Σουηδική Αραβία.

Το ανανεωμένο πρωτόκολλο περιλαμβάνει επίσης ένα νέο σύστημα κατηγοριοποίησης, εναρμονισμένο με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, με έγχρωμες κατηγορίες και με αξιολόγηση χωρών.

Οι κατηγορίες αυτές είναι…

Οι ρυθμίσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο μιας μεταβατικής περιόδου που εκτείνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτή οι χώρες θα κατηγοριοποιούνται ως πράσινες, πορτοκαλί, κόκκινες ή γκρι βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων τους και της αξιολόγησής τους από την Κυπριακή κυβέρνηση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα