Η Κύπρος εξαιρεί όλες τις χώρες της ΕΕ από την λίστα των επιδημιολογικά ασφαλών χωρών

12 Nov 2020, 10:25 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Κύπρος εξαιρεί όλες τις χώρες της ΕΕ από την λίστα των επιδημιολογικά ασφαλών χωρών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αρμόδιες αρχές στην Κύπρο αποφάσισαν να ενημερώσουν τις λίστες ταξινόμησης ταξιδιών, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πανδημία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα έως τώρα δεδομένα της πανδημίας διεθνώς, οι αρμόδιες κυπριακές αρχές δήλωσαν ότι οι χώρες θα κατηγοριοποιηθούν σε τρεις ομάδες: Κατηγορία Α (χώρες χαμηλού κινδύνου), Κατηγορία Β (χώρες μεσαίου κινδύνου) και Κατηγορία Γ (χώρες υψηλού κινδύνου).

Κατηγορία Α

Στην κατηγορία Α περιλαμβάνονται οι χώρες οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς, βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί, και δεν θα είναι απαραίτητο να προσκομίζεται αρνητικό τεστ ή να ακολουθούνται κανόνες καραντίνας, κατά την άφιξη των ταξιδιωτών στην Κύπρο. Προς το παρόν, οι χώρες που υπάγονται στην παραπάνω κατηγορία είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη.

Κατηγορία Β

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου έχει κατατάξει τις Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ελλάδα, Λιθουανία, Λετονία, Φινλανδία και Σουηδία στην κατηγορία Β της λίστας. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται επίσης η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Σαν Μαρίνο, το Χονγκ Κονγκ, η Ουρουγουάη, η Κίνα, η Ρουάντα, η Σερβία και το Βατικανό. Οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τις χώρες που υπάγονται στην κατηγορία Β θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο θα έχει γίνει εντός των τελευταίων 72 ωρών.

Κατηγορία Γ

Από τους πολίτες οι οποίοι προέρχονται από χώρα της κατηγορίας Γ, οι οποίες θεωρούνται ότι υπέστησαν και το μεγαλύτερο πλήγμα στην πανδημία, θα ζητείται να επιλέξουν ανάμεσα σε PCR τεστ ή ατομική καραντίνα κατά την είσοδό τους στην Κύπρο. Μπορούν επίσης να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει έως και 72 ώρες πριν, όχι όμως παραπάνω. Οι χώρες βρίσκονται στην λίστα της Κύπρου ως χώρες υψηλού κινδύνου, είναι οι εξής: Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Κροατία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Μονακό, Ανδόρα, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο και Αλγερία.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα