ΠΑΣΥΞΕ: Εισήγηση για μαζική διάθεση των τεστ στην Ευρώπη

15 Sep 2020, 12:25 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

ΠΑΣΥΞΕ: Εισήγηση για μαζική διάθεση των τεστ στην Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη συμβολή της Επιτρόπου Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλας Κυριακίδου, ως της αρμόδιας Επιτρόπου της ΕΕ, προκειμένου να δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις για εύκολη πρόσβαση σε COVID-19 τεστ, ζήτησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ). Όπως είναι γνωστό, η πανδημία έχει  επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τη δυνατότητα των πολιτών να ταξιδεύουν, με την ταξιδιωτική βιομηχανία να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο ΠΑΣΥΞΕ θεωρεί ότι η μαζική διάθεση των τεστ στην Ευρώπη θα διευκολύνει τους πολίτες ώστε να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο πιο ασφαλείς θα αισθάνονται οι πολίτες να ταξιδεύουν, διευκολύνοντας την επάνοδό τους σε συνθήκες κανονικότητας.

Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε η διενέργεια των εξετάσεων αυτών να καταστεί πιο προσβάσιμη και φθηνότερη για όλους τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και αν είναι δυνατόν, με γρήγορο αποτέλεσμα (quick result).

Μία τέτοια εξέλιξη, παράλληλα με τη συνέχιση των ερευνών για τη δημιουργία εμβολίου, θα λειτουργήσει υποβοηθητικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού και των ταξιδιών τα επόμενα χρόνια, αλλά και στην επιστροφή των οικονομιών  σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα