Ελλάδα: Κύμα ακυρώσεων από Κύπριους μετά την έξοδο από τη λίστα ασφαλών χωρών

05 Aug 2020, 14:49 | ΚΥΠΡΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ελλάδα: Κύμα ακυρώσεων από Κύπριους μετά την έξοδο από τη λίστα ασφαλών χωρών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H απομάκρυνση της Ελλάδας από τη λίστα ασφαλών χωρών της Κύπρου, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες θεωρούν την εξέλιξη αυτή ως το τελικό χτύπημα της καλοκαιρινής σεζόν της Κύπρου.

Μετά την ανανέωση της λίστας χωρών από τις Κυπριακές αρχές υγείας, η Ελλάδα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία χωρών Β, που σημαίνει οτι οι Έλληνες τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο θα χρειαστεί να έχουν στα χέρια τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Επιπλέον, η Ελλάδα αποτελέι τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Κυπρίων, οι οποίοι θα χρειαστεί επίσης να εξετασθούν.

Το Μαρόκο απομακρύνθηκε εντελώς από τη λίστα ασφαλών χωρών της Κύπρου, λόγω μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού και η Ταϋλάνδη αναβαθμίστηκε από την κατηγορία Β στην Α.

Η υποβάθμιση της Ελλάδας προκλήθηκε από κρούσματα Κυπρίων οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή τους από τη χώρα μας, ιδιαίτερα από τα ελληνικά νησιά.

Ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών γραφείων Κύπρου, κ. Βασίλης Σταματάρης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο CyBC χαρακτήρισε την υποβάθμιση της Ελλάδας ισχυρό πλήγμα στη βιομηχανία καθώς μεγάλος αριθμός Κυπρίων ακυρώνουν τα πακέτα διακοπών τους στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά και οι αεροπορικές εταιρίες κάνουν περικοπές στις πτήσεις τους στην Ελλάδα.

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε την αναστολή πτήσεών της στη Θεσσαλονίκη και στη Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου, μειώνοντςα παράλληλα τη συχνότητα πτήσεων στην Αθήνα και το Ηράκλειο.

Ο κ. Σταματάρης χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική, καθώς τα τουριστικά γραφεία της Κύπρου, όπως είπε, ασχολούνται μόνο με ακυρώσεις. Η Ελλάδα, είπε, ήταν η τελευταία μας ελπίδα.

Η απόφαση να υποβαθμιστεί η Ελλάδα στην κατηγορία Β, καθιστά την χώρα μας λιγότερο ελκυστικό προορισμό και πιο ακριβό, καθώς τα τεστ στο αεροδρόμιο για τους Κύπριους που επιστρέφουν κοστίζουν 60 ευρώ.

Μιλώντας στο Parapolitika FM, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την απορία του για την απόφαση της Κύπρου και τη χαρακτήρισε λανθασμένη. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα