Κύπρος: Εκτός της λίστας «Ασφαλών Χωρών» Βουλγαρία και Αλγερία, μέσα το Ην. Βασίλειο

30 Jul 2020, 11:49 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κύπρος: Εκτός της λίστας «Ασφαλών Χωρών» Βουλγαρία και Αλγερία, μέσα το Ην. Βασίλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αρχές στην Κύπρο αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τις «ασφαλείς χώρες» τη Βουλγαρία και την Αλγερία, μετά από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτές τις δύο χώρες, ενώ ανακοίνωσαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προστεθεί στη λίστα των ασφαλών χωρών. 

Ωστόσο, οι πολίτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τοποθετηθεί στην κατηγορία Β, πράγμα που σημαίνει ότι κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού. 

Στην Αλγερία και τη Βουλγαρία έχουν αναφερθεί περισσότερες από 200 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, για το λόγο αυτό οι υγειονομικές αρχές της Κύπρου έχουν αναθεωρήσει τον κίνδυνο κορωνοϊού και για τις δύο χώρες, ενώ η Γεωργία έχει αναβαθμιστεί από την κατηγορία Β σε Α. Επιπλέον, οι ξένοι ταξιδιώτες που προέρχονται από τις χώρες που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία Γ, κατά την άφιξή τους στην Κύπρο τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Στην κατηγορία Α έχουν περιληφθεί 23 χώρες που θεωρούνται «ασφαλέστερες» με βάση την επιδημιολογική κατάσταση, επομένως οι πολίτες αυτών των χωρών δεν χρειάζεται να παρέχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Αυτή τη στιγμή, ο κατάλογος των χωρών διαμορφώνεται ως εξής:

Κατηγορία Α - Χώρες χαμηλού κινδύνου

Αυστρία

Γερμανία

Δανία

Ελλάδα

Εσθονία

Ιρλανδία

Λετονία

Λιθουανία

Μάλτα

Ουγγαρία

Πολωνία

Σλοβακία

Σλοβενία

Φινλανδία

Ελβετία

Ισλανδία

Λιχτενστάιν

Νορβηγία

Γεωργία

Ιαπωνία

Καναδάς

Νέα Ζηλανδία

Νότια Κορέα

Κατηγορία Β

Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της ομάδας Β, θα πρέπει να παρέχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού: Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Τσεχική Δημοκρατία, Ανδόρα, Μονακό, Πόλη του Βατικανού, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Μαρόκο, Ρουάντα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη, Κίνα.

Στην κατηγορία Γ - τοποθετούνται χώρες σε αυξημένο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σερβίας. Οι αφίξεις των επιβατών ελέγχονται συνήθως για λόγους υγείας και για την παρακολούθηση της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Κύπρος παρουσίασε τον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών, βάσει της επιδημιολογικής κατάστασής τους για την αποτροπή της αύξησης των περιπτώσεων κορωνοϊού.

Τέλος, η επανεκτίμηση έγινε από τη Μονάδα Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων των Ιατρικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα