Κύπρος: Επανεκκίνηση της διεθνούς αεροπορικής κίνησης από 9 Ιουνίου - Ποιά είναι τα πρωτόκολλα

03 Jun 2020, 15:01 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κύπρος: Επανεκκίνηση της διεθνούς αεροπορικής κίνησης από 9 Ιουνίου - Ποιά είναι τα πρωτόκολλα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 9 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διεθνής αεροπορική κίνηση της Κύπρου, ενώ από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν και τα τουριστικά καταλύματά της, όπως αποφασίστηκε από τα υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών και Τουρισμού.

Κατά το πρώτο στάδιο, όλοι οι ταξιδιώτες που θα αφικνούνται στην Κύπρο, απαραίτητα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός 72 ωρών πριν ταξιδέψουν σε διαγνωστική εξέταση PCR στην χώρα προέλευσής τους. 

Στις 20 Ιουνίου, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν πλήρως για συγκεκριμένες χώρες. Ο κατάλογος των χωρών είναι διαθέσιμος στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υφυπουργείου Τουρισμού και θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Πρόθεση των υπουργείων είναι εντός των επόμενων εβδομάδων να συμπεριληφθούν στον εν λόγω κατάλογο όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι η επιδημιολογική τους κατάσταση το επιτρέπει.

Πολλά νέα πρωτόκολλα θα τεθούν σε ισχύ. Συγκεκριμένα, έχει καθοριστεί μηχανισμός, βάσει του οποίου θα λαμβάνουν χώρα τακτικοί και συχνοί έλεγχοι και θα διασφαλίζουν την αυστηρή συμμόρφωση όλων όσων εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία. Απώτερος σκοπός είναι οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, να απολαμβάνουν την διαμονή στη χώρα και να βιώνουν την κανονικότητα, όταν επισκέπτονται τις όμορφες παραλίες, τα αξιοθέατα και τις εγκαταστάσεις της Κύπρου. 

Στην Κύπρο, ο δείκτης αναλογίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανά 100.000 πληθυσμού είναι πάνω από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου. Επιπρόσθετα, επιδημιολογικά η Κύπρος έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες περιστατικών της νόσου κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, ενώ έχει διενεργήσει διαγνωστικές εξετάσεις σε πέραν του 10% των κατοίκων της. Πολύ λίγες χώρες παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσόγειου, μπορούν να υπερηφανεύονται για αντίστοιχα στατιστικά δεδομένα.

Στο συνημμένο αρχείο, υπό την μορφή απλών ερωταπαντήσεων περιγράφονται οι διαδικασίες που θα λαμβάνουν χώρα πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδίου, καθώς και κατά την παραμονή στον προορισμό.

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα