Η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος περίθαλψης και διαμονής τουριστών με κορωνοϊό

27 May 2020, 13:33 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος περίθαλψης και διαμονής τουριστών με κορωνοϊό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος διαμονής, διατροφής και νοσηλείας σε όσους τουρίστες διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Αφροδίτης - καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, όπως αναφέρεται σε πεντασέλιδη επιστολή που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Η επιστολή στάλθηκε σε κυβερνήσεις, τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία στις αγορές, από όπου η Κυπρος διλοφοξεί να προσελκύσει τουρίστες φέτος, με στόχο να γίνουν γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στη χώρα.

Για την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό υπάρχει ένα νοσοκομείο 100 κλινών που θα νοσηλεύει αποκλειστικά αλλοδαπούς ταξιδιώτες, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται 112 μονάδες εντατικής θεραπείας. Επίσης θα υπάρχει εγγύηση για φιλοξενία σε ξενοδοχεία-καραντίνες 500 δωματίων όλων των μελών της οικογένειας και των στενών επαφών των ασθενών.

Στόχος η προσέλκυση 1 εκατ. τουριστών

Ο στόχος της Κύπρου είναι η προσέλκσυη ενός εκατομμύρίου τουριστών φέτος,

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη προσέλκυσης τουρισμού με έμφαση όχι μόνο την καλοκαιρινή, αλλά και τη χειμερινή περίοδο.

Προς τούτο, θα τρέξει η διαδικτυακή καμπάνια «Better days are here», σε συνέχεια της καμπάνιας που έτρεχε την περίοδο του κορωνοϊού «Better days are coming». Σε μια βδομάδα θα αρχίσει, επίσης, να τρέχει και το πρόγραμμα συνδιαφήμισης με τους τουριστικούς πράκτορες ύψους €10 εκατ.  «Είμαστε στον τρίτο κύκλο επαφών με τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό μαζί με την Hermes Airports και το υπουργείο Μεταφορών», δήλωσε ο κ. Περδίος, προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε η επίσκεψη δημοσιογράφων κι εξειδικευμένων οργανωτών ταξιδίων στην Κύπρο. Στόχευση, ανέφερε, θα δοθεί και σε ειδικές μορφές τουρισμού, γι’ αυτό και θα ανακοινωθούν σύντομα σχέδια κινήτρων. Τέλος, ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν και τρία σχέδια τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού.

 H Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη τόνισε ότι προσπάθεια της εταιρείας είναι να επαναφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες αερογραμμές από όλα τα είδη, είτε πρόκειται για εταιρείες χαμηλού κόστους, είτε για ναυλωμένες πτήσεις, είτε για παραδοσιακές εταιρείες. Οι ενδείξεις είναι ότι οι εταιρείες θα πραγματοποιούν πλέον το 40% του κύκλου τους, καθότι η περίοδος είναι μικρότερη (μήνες Ιούλιος- Οκτώβριος). Ωστόσο, όπως τόνισε η κ. Κουρούπη, το σημαντικό είναι οι εταιρείες να εντάξουν την Κύπρο στο πρόγραμμά τους. «Σιγά-σιγά ενόσω αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα προστίθενται και νέα δρομολόγια και προορισμοί», επεσήμανε. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα