Κύπρος: Επέκταση της απαγόρευσης των εμπορικών πτήσεων έως τις 28 Μαΐου

13 May 2020, 11:53 | ΚΥΠΡΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κύπρος: Επέκταση της απαγόρευσης των εμπορικών πτήσεων έως τις 28 Μαΐου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κύπρος επεκτείνει την απαγόρευση των εμπορικών πτήσεων από και προς τη χώρα έως τις 28 Μαΐου, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για την αποκατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας και την ικανοποίηση της ζήτησης που εκφράζεται για διακοπές σε ασφαλείς περιοχές του κόσμου.

Η κυπριακή κυβέρνηση ελπίζει ότι τα αεροδρόμια θα λειτουργήσουν πλήρως  μετά τις 9 Ιουνίου, ανάλογα με τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί η πανδημία του κορωνοϊού, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Εξάλλου, οι αρμόδιοι ήδη εκπονούν σχέδια για την ασφαλή μετάβαση των τουριστών στην Κύπρο, όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 13% του ΑΕΠ της χώρας. Αξιωματούχοι του υπουργείου Τουρισμού της Κύπρου ανέφεραν ότι το μεσογειακό νησιωτικό έθνος εκτιμάται ότι θα σημειώσει μείωση κατά 60% στις ετήσιες αφίξεις επισκεπτών φέτος: Το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, καθώς οι δύο κύριες τουριστικές αγορές της Κύπρου, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Κύπριοι αξιωματούχοι εξετάζουν νέες τουριστικές αγορές στον Κόλπο και τη Μέση Ανατολή που έχουν συγκριτικά χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι έως την Τρίτη, η Κύπρος ανέφερε 898 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 16 θανάτους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα