Τουριστική Αστυνομία στην Κύπρο εισηγείται ο κ.Σ.Περδίου

11 Jun 2019, 14:01 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Τουριστική Αστυνομία στην Κύπρο εισηγείται ο κ.Σ.Περδίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη σύσταση Τουριστικής Αστυνομίας στην Κύπρο εισηγείται ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Σάββας Περδίος. Αυτό επισημαίνεται στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, με αφορμή τη συζήτηση και τα θέμετα που τέθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών στις 10 Ιουνίου 2019.

Αναλυτικά η επιστολή....

Αναφέρομαι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10.6.2019, κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα θέματα του περιορισμού της ηχορύπανσης και της διαχείρισης των παραλιών και να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

  • Είναι γεγονός ότι με τη λειτουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού στις 2.1.2019, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και το Υφυπουργείο Τουρισμού, προέβηκαν σε συναντήσεις για αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων που επηρεάζουν την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, όπως είναι η ηχορύπανση. 
  • Σε ότι δε αφορά την ηχορύπανση, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανέλαβε να εξετάσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Για προσωρινή αντιμετώπιση του ζητήματος, το Υφυπουργείο θεωρεί ότι η ψήφιση των νομοσχεδίων που συζητήθηκαν χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, με τα οποία δίνεται η εξουσία επιβολής της νομοθεσίας στην Αστυνομία, καθώς και σε άλλα δεόντως εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. 
  • Για μόνιμη διευθέτηση του θέματος, το Υφυπουργείο Τουρισμού θεωρεί ότι, η δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας, θα υποβοηθήσει σημαντικά στη δραστική αντιμετώπιση του ζητήματος,  αφού με αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η επιβολή της νομοθεσίας. 
  • Περαιτέρω, τονίζεται ότι, το Υφυπουργείο Τουρισμού φρονεί ότι η δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας θα αποτελέσει θεμελιώδη παράγοντα για αντιμετώπιση διαφόρων ή ακόμα και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια, την υγεία και την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος που απολαμβάνουν οι εγχώριοι και ξένοι επισκέπτες στην Κύπρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα προβλήματα του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, των παραλιών, της ηχορύπανσης κ.α.
  • Καταληκτικά, αναφέρεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ετοιμάσει Πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία στάληκε για απόψεις στα Υπουργεία για τις δικές τους απόψεις, πριν κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. 
  • Συνοψίζοντας, το Υφυπουργείο Τουρισμού επιθυμεί να διαβεβαιώσει την Επιτροπή ότι είναι σύμφωνο να αναλάβει θέματα που επηρεάζουν την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών και  κατ’ επέκταση την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, νοουμένου όμως ότι θα διασφαλιστούν το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείρισή τους, καθώς και οι αναγκαίοι μηχανισμοί (προσωπικό, εξουσίες και εξοπλισμός), για την εφαρμογή του.
 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα