Γερμανοί t.o’s: Mεικτή εικόνα των κρατήσεων για την Κύπρο

12 May 2016, 10:39 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Γερμανοί t.o’s: Mεικτή εικόνα των κρατήσεων για την Κύπρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά κρατήσεων ελπίζουν οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ και φέτος για την Κύπρο, παρά τον μικρό αριθμό αεροπορικών συνδέσεων, όμως οι προβλέψεις δεν είναι ξεκάθαρες.

Πέρυσι, η Κύπρος προσέλκυσε 112.000 γερμανούς τουρίστες, 30% περισσότερους από την προηγούμενη χρονιά, και 2,7 εκατ. ξένους τουρίστες, αυξημένους κατά 12,5%.

Φέτος ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Κύπρος θα επωφεληθεί από τις κρίσεις σε γειτονικούς προορισμούς, ειδικά στην Τουρκία, ή αν η ζήτηση θα δεχθεί πλήγμα εξαιτίας της γειτνίασης με τις αγορές αυτές.

Η εικόνα από τις κρατήσεις στη Γερμανία κατά τους πρώτους μήνες του έτους είναι μεικτή. Η Thomas Cook έχει πεσμένες κρατήσεις και ο σπεσιαλίστας Attika Reisen περιμένει οριακή αύξηση φέτος.

Η Εκάβη Χαραλαμπίδου, διευθύντρια του γραφείου ΚΟΤ στη Γερμανία, σχεδιάζει ενέργειες μάρκετινγκ σε συνεργασία με τουρ οπερέιτορ και αερομεταφορείς, καθώς και ενέργειες που στοχεύουν απευθείας στους καταναλωτές.

Οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ ζητούν περισσότερες συνδέσεις με την Κύπρο, ειδικά μετά τη χρεωκοπία της Cyprus Airways πέρυσι. Οι Neckermann Reisen, TUI και Gebeco μιλούν για περιθώρια βελτίωσης στις αεροπορικές συνδέσεις με την Κύπρο, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, για μη ικανοποιητική κατάσταση και μη ευέλικτο προγραμματισμό πτήσεων, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης.

Ωστόσο, η Germania διπλασίασε τις πτήσεις σε 10 εβδομαδιαίες από 6 γερμανικά αεροδρόμια. Η Lufthansa πετά 9 φορές την εβδομάδα προς Λάρνακα, όμως οι υπόλοιποι αερομεταφορείς δεν προσφέρουν πολλές συνδέσεις.

Παρά το εμπόδιο των αερομεταφοών , οι τουρ οπερέιτορ έχουν διευρύνει τα προγράμματά τους στην Κύπρο με αποκλειστικές προσφορές σε ξενοδοχεία. Η TUI θα λειτουργήσει το πρώτο Sensimar αποκλειστικά για ανηλίκους στην Πάφο, και προσφέρει το Hotel Atlantica Aeneas στο κόνσεπτ ξενοδοχείων Family Life. Οι Thomas Cook/Neckermann Reisen προσφέρουν το Sentido Sandy Beach και μερικά άλλα ξενοδοχεία ενώ η DER Touristik πρόσθεσε το St George Golf & Spa Beach Resort στο κόνσεπτ Cooee.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα