Αναδρομή στην ιστορία 80 χρόνων της ΔΕΘ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

09 Mar 2015, 17:43 | ΙΣΤΟΡΙΑ

TornosNews.gr

Αναδρομή στην ιστορία 80 χρόνων της ΔΕΘ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με αναμνήσεις από την ιστορία της ΔΕΘ που άφησε τη σφραγίδα της στη Θεσσαλονίκη θα πλημμυρίσει το πρωί του Σαββάτου, 14 Μαρτίου, η αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον, όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ιστορίες της Έκθεσης».

Το ντοκιμαντέρ κάνει μια αναδρομή στους πιο σημαντικούς σταθμούς της ογδοντάχρονης ιστορίας της ΔΕΘ, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκου Ποζρικίδη, και θα προβληθεί στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο μη διαγωνιστικό τμήμα.

Το όραμα του Νικόλαου Γερμανού, ο διεθνής χαρακτήρας από την πρώτη στιγμή της γέννησης της ΔΕΘ, η αγάπη του κόσμου που μεγάλωσε με την έκθεση, ο Σεπτέμβριος που όλοι περίμεναν για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή, τα παράξενα που γίνονταν πόλος έλξης για την ελληνική οικογένεια από κάθε γωνιά της χώρας, οι καινοτομίες, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, το Φεστιβάλ Τραγουδιού, η λάμψη και ο παλμός που ποτέ δεν έσβησε είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς του ντοκιμαντέρ, που αναμένεται να ξυπνήσει μνήμες στους παλαιότερους και να φέρει πιο κοντά στην έκθεση τους νεότερους. 

Ιστορίες της Έκθεσης που αγαπήθηκε, καινοτόμησε, έλαμψε. Άγνωστες πτυχές της διοργάνωσης του Σεπτεμβρίου, πρόσωπα που ταυτίστηκαν μαζί της, θεσμοί που ξεπήδησαν από τους κόλπους της.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα