70 χρόνια Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ταξιδίων

26 Feb 2018, 12:37 | ΙΣΤΟΡΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

70 χρόνια Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ταξιδίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 1948, πριν τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 19 ευρωπαϊκοί εθνικοί οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για το σχηματισμό της Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (ETC). 

Στόχος τους ήταν η συνεργασία στην προώθηση της σημασίας του τουρισμού στη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με τη βοήθεια στην αρχή του Σχεδίου Μάρσαλ, το ETC διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας μετά τον πόλεμο.

Από τότε, η αποστολή του παραμένει κυρίως η ίδια: η προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού στις μακρινές αγορές.

Το 2018 σηματοδοτεί την 10η επέτειο λειτουργίας του Συμβουλίου. 

Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, ο οργανισμός διεξήγαγε καμπάνιες μάρκετινγκ για τον προορισμό Ευρώπη καθώς και πρότζεκτ εκτενών ερευνών, πραγματοποιώντας συναντήσεις με αμερικανούς προέδρους και σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, τον ΠΟΤ και την ΕΕ προκειμένου να αναβαθμισθεί ο ρόλος του τουρισμού στην Ευρώπη.

Προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο, το ETC προετοιμάζει δράσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα εκδώσει βιβλίο με την ιστορία του, θα οργανώσει διαδικτυακή έκθεση με την ίδια θεματική με παλαιές αφίσες και προωθητικές καμπάνιες, φωτογραφίες και περιοδικά από το Συμβούλιο αλλά και τα 33 μέλη του.

Οι 2 αυτές δράσεις θα εγκαινιασθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στις Βρυξέλλες, η οποία θα συμπέσει με τη 69η Γενική Συνέλευση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα