Απεβίωσε ο Μανώλης Μπιρλιράκης

20 Sep 2016, 18:14 | ΙΣΤΟΡΙΑ

TornosNews.gr

Απεβίωσε ο Μανώλης Μπιρλιράκης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας από τους σκαπανείς του τουρισμού της Κρήτης, ο Μανώλης Μπιρλιράκης, έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Μανώλης Μπιρλιράκης ήταν από τους πρώτους ξενοδόχους στο Ρέθυμνο και ο πρώτος που συνεργάστηκε με τουριστικό πρακτορείο στις αρχές της δεκαετίας του '70. Το ξενοδοχείο του «ΙΔΑΙΟΝ» ήταν το πρώτο στο Ρέθυμνο που δέχτηκε, το 1973, Σκανδιναβούς πελάτες-γκρουπ και συγκεκριμένα Δανούς, που έφτασαν με πτήση τσάρτερ  στην Κρήτη, μέσω του τουριστικού γραφείου της εποχής «ΚΑRAVEN».  

Μαζί με τον αδερφό του Νίκο ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάπτυξη της ξενοδοχίας, ενώ ασχολήθηκε και με το εμπόριο λαδιού. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, αφήνοντας ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έργο σε δράσεις για την τουριστική και την επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου.

Τα παιδιά του, Χαράλαμπος και Πέπη, ακολούθησαν το δρόμο του πατέρα τους και δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Η Πέπη, μάλιστα, είναι αντιδήμαρχος Τουρισμού στο Ρέθυμνο.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 4 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου η σορός του θα βρίσκεται από τις 2 μ.μ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα