Γκολφ Αφάντου Ρόδου: αναζητώντας επενδυτή εδώ και 36 χρόνια...

26 Apr 2016, 07:56 | ΙΣΤΟΡΙΑ

TornosNews.gr

Γκολφ Αφάντου Ρόδου: αναζητώντας επενδυτή εδώ και 36 χρόνια...

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H νέα εμπλοκή με την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου Ρόδου επαναφέρει στην επικαιρότητα την πολύχρονη περιπέτεια της συγκεκριμένης επένδυσης, την οποία μας θυμίζει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας...

Ήταν 1979-1980, όταν ο ΕΟΤ αποφάσισε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την παραχώρηση της έκτασης Αφάντου σε ιδιώτη επενδυτή.

Τα λίγα αρχαιολογικά ευρήματα είχαν χαρακτηρισθεί ήσσονος σημασίας, όμως στις υποχρεώσεις του επενδυτή ήταν η προστασία και η ανάδειξη τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Την άνοιξη του 1981, ο Ελληνοαμερικανός Πρόεδρος της MOBIL, Πιτ Ταβουλαρέας, έχοντας στο επενδυτικό σχήμα και άλλους Έλληνες της Αμερικής, ανακηρύχθηκε ανάδοχος της επένδυσης με βάση την πρότασή του για την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας και την πλήρη ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του γηπέδου γκολφ.

Μετά τις εκλογές του 1981, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακύρωσε τη σύμβαση.

Μεταξύ 1986-1988 αναθερμάνθηκε η ιδέα της αξιοποίησης, πλην όμως προσέκρουσε στο σθεναρό τείχος των συνδικαλιστών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την περίοδο 1996-1997 προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός, όμως απέβη άγονος.

Εν τω μεταξύ άρχισαν οι δικαστικές διεκδικήσεις, από τους ιδιοκτήτες των οποίων οι εκτάσεις είχαν απαλλοτριωθεί,  λόγω παρέλευσης 20ετίας , εντός της οποίας έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί η επένδυση.

Μετά το 2000, έγιναν άλλες δύο διαγωνιστικές διαδικασίες, η πρώτη άγονος και στην τελευταία όπου η έκταση είχε χωρισθεί πλέον σε δύο διαφορετικά οικόπεδα, έγινε κατακύρωση σε ξενοδόχο Κύπριο επενδυτή με μονάδα στη Ρόδο.

Όμως, για πολλούς και διάφορους λόγους, ούτε αυτή η επένδυση υλοποιήθηκε.

Τώρα με την απόφαση ανακήρυξης του χώρου, ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην οποιαδήποτε σκέψη για αξιοποίηση.

Ελλάδα το μεγαλείο σου....

Όλα τα επενδυτικά φιλέτα απαξιώνονται, Ελληνικό, Γκολφ Αφάντου, έκταση Αναβύσσου, πώς μετά να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές; 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα