"Επιτυχημένες πρακτικές προώθησης προορισμών": Δείτε το Webcast την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 16.00

26 Jan 2021, 16:44 | TORNOS NEWS LIVE

TornosNews.gr

"Επιτυχημένες πρακτικές προώθησης προορισμών": Δείτε το Webcast την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 16.00

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την πρόσφατη νομοθέτησή τους από το υπουργείο Τουρισμού.

Επιτυχημένα μοντέλα τέτοιων Οργανισμών έχουν αναδειχθεί στο εξωτερικό, ξεκινώντας τη δράση τους από τη δεκαετία του 1980 και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αλλάξει δραστικά το τουριστικό προφίλ μεγάλων πόλεων.

Οι Οργανισμοί αυτοί ουσιαστικά αποτελούν τη συλλογική δομή στη διαχείριση των προορισμών, με συνεργασία του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αρμοδιότητες άμεσης παρέμβασης για επίλυση κάθε προβλήματος που εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, όπως στον αντίστοιχο Οργανισμό της Βιέννης, στα έσοδά του εισφέρουν και οι τουριστικές επιχειρήσεις, με τους πελάτες να καλούνται να πληρώσουν ένα τέλος που αποδίδεται στον Οργανισμό Διαχείρισης. Έτσι, έχει τη δυνατότητα για την στελέχωσή του με τεχνοκράτες, που έχουν απογειώσει τον τουρισμό των εν λόγω προορισμών.

Μπορεί αυτό να συμβεί στην Ελλάδα και στους προορισμούς της χώρας;

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε Webcast με τίτλο "Επιτυχημένες πρακτικές προώθησης προορισμών", που οργανώνεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, από το Tornos News σε συνεργασία με τα Nea Mesa Tourism Marketing & Sales και με καλεσμένο τον τέως Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων Δήμου Θεσσαλονίκης και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wise Ram A.E. κ. Σπύρο Πέγκα.

Το Webcast θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM και μέσω της σελίδας μας στο Facebook

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα