Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών: Μπορούν να αλλάξουν το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού; Δείτε τη συζήτηση στο Webcast της Παρασκευής

13 Jan 2021, 11:06 | TORNOS NEWS LIVE

TornosNews.gr

Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών: Μπορούν να αλλάξουν το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού; Δείτε τη συζήτηση στο Webcast της Παρασκευής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών συνέβαλαν τις προηγούμενες δεκαετίες καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη και καθιέρωση μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως η Βαρκελώνη, η Βιέννη, το Βερολίνο και άλλων γνωστών σήμερα προορισμών.

Η επιτυχία αυτών των Οργανισμών οφείλεται στο ότι θεσμικά είχαν αρμοδιότητες να παρεμβαίνουν για κάθε τι που δημιουργούσε πρόβλημα στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους. Ουσιαστικά, δημόσιοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί φορείς αυτών των προορισμών αποδέχθηκαν τη δημιουργία τους με υπερ-εξουσίες για την άμεση επίλυση των τουριστικών προβλημάτων. Γι αυτό και ο ιδιωτικός τομέας συνδράμει σταθερά οικονομικά στους Οργανισμούς Διαχείρισης ώστε να έχουν τους πόρους για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στην Ελλάδα μόλις πρόσφατα το υπουργείο Τουρισμού θεσμοθέτησε τη σύσταση «Οργανισμών Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού» (DMMO), που θα αναλάβουν να διαμορφώσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη των προορισμών. Επισημαίνεται ότι οι Οργανισμοί Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Επιτροπής Πισσαρίδη, θα αποτελέσουν μέσον κομβικής σημασίας για την αλλαγή του τουριστικού μοντέλου στην Ελλάδα και τη θεραπεία στρεβλώσεων, όπως ο υπερτουρισμός σε συγκεκριμένους προορισμούς και η αντίστοιχη υστέρηση άλλων.  

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε Webcast που οργανώνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 16.00 το Tornos News σε συνεργασία με τα Nea Mesa Tourism Marketing & Sales με καλεσμένο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέα Παπαθεοδώρου, που είναι και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας». 

Το webcast θα παρουσιαστεί και θα συντονιστεί από τον εκδότη του Tornos News κ. Γιάννη Γιαννακάκη και τον κ. Κύρο Ασφή, Managing Director της εταιρείας Nea Mesa.

O τίτλος είναι "Οργανισμοί Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού: η σημασία τους για το μέλλον των Ελληνικών τουριστικών προορισμών"

Το Webcast θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM και μέσω της σελίδας μας στο Facebook

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα