Booking.com: Δέσμευση για διαφάνεια σε τιμές και προσφορές

09 Jan 2020, 13:23 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Booking.com: Δέσμευση για διαφάνεια σε τιμές και προσφορές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com υποχρεούται να παρουσιάζει με μεγαλύτερη διαφάνεια τις τιμές της, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Ένωση Καταναλωτών της Γερμανίας. Έπειτα από συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές καταναλωτών, η πλατφόρμα αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρουσιάσει ξεκάθαρες τιμές, προσφορές και κόστος για τις υπηρεσίες που φιλοξενεί στις σελίδες της μέχρι τις 16 Ιουνίου του 2020.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μέλλον ότι φράσεις όπως «τελευταίο διαθέσιμο δωμάτιο» αναφέρονται μόνο στην προσφορά μέσω της πλατφόρμας. Επιπλέον, καμία προσφορά δεν θα παρουσιάζεται ως περιορισμένου χρόνου εάν η τιμή συνεχίζει να ισχύει μετά την προθεσμία.

Στις σημαντικές αλλαγές που υποχρεούται να εφαρμοσει η πλατφόρμα ειναι και οτι θα πρέπει να εξηγεί την κατάταξη των αποτελεσμάτων, ακόμα και εάν οι πληρωμές από τον πάροχο φιλοξενίας στη Booking.com έχουν επηρεάσει τη θέση του στην κατάταξη αποτελεσμάτων. Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλίσει οτι οι τιμές που επισημαίνονται ως εκπτωτικές θα περιλαμβάνουν και στην πραγματικότητα έκπτωση.

Η πλατφόρμα έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τις καταναλωτιές οργανώσεις και τα ξενοδοχεία για τις τακτικές που ακολουθεί. Οι αρχές προστασίας καταναλωτών θα ελέγξουν εάν οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοσθούν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα