Έρευνα: Οι φίλοι είναι η χειρότερη παρέα στα ταξίδια

31 May 2019, 12:18 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Έρευνα: Οι φίλοι είναι η χειρότερη παρέα στα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου οι μισοί millennial ταξιδιώτες είχαν κακή εμπειρία σε ταξίδια με φίλους και το 52% της γενιάς Gen Z μάλιστα έκοψε τις επαφές με τους φίλους εξαιτίας των άσχημων διακοπών μαζί τους.

Ενώ οι διακοπές με φίλους ακούγονται μια εξαιρετική ιδέα, έρευνα της Travelocity εντόπισε ότι οι φίλοι μπορεί να είναι η χειρότερη συντροφιά στα ταξίδια.

Διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Qualtrics το Νοέμβριο του 2018 σε 507 Αμερικανούς πολίτες, έδειξε ότι πάνω από το 80% των ταξιδιωτών πιστεύουν ότι δε μπορούν να γνωρίζουν πραγματικά κάποιον εάν δεν ταξιδέψουν μαζί του.

Τα προβλήματα προσωπικότητας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ταξίδια με φίλους. Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα ανέχονταν φίλους που προκαλούν φασαρία, είναι αγενείς ή ενοχλητικοί ή εκείνους που έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Οι φίλοι θεωρούνται οι χειρότεροι συνοδοί για ταξίδια από το 47% των ταξιδιωτών, και ακολουθούν τα μέλη της οικογένειας (30%), ο/η σύντροφος (15%) και οι σύζυγοι και συνεργάτες είχαν την καλύτερη επίδοση.

Οι Millennials (44%) και οι Gen Z (37%) τείνουν να αναφέρουν συχνότερα κακή εμπειρία διακοπών λόγω παρέας ενώ οι Baby Boomers είναι λιγότερο πιθανό να διαμαρτυρηθούν για την παρέα τους στα ταξίδια.

Από όσους είχαν κακή παρέα στις διακοπές, το 40% δήλωσε ότι σταμάτησε να μιλά με την παρέα αυτή είτε εξολοκλήρου είτε για μια περίοδο.

Οι άνδρες τείνουν να αναφέρουν τις συζύγους (13%) και τους συνεργάτες (19%) ως κακή συντροφιά για τα ταξίδια και οι γυναίκες θα απέφευγαν ένα ταξίδι με μέλη της οικογένειας (21%).

Το 57% των γυναικών και το 71% των ταξιδιωτών Gen Z τείνουν να αγχώνονται περισσότερο στα ταξίδια με κάποιον που δε γνωρίζουν καλά. 

Από όσους είχαν κακή εμπειρία διακοπών λόγω της παρέας (το 40% των ταξιδιωτών), το 48% ανέφερε ως αίτια της κακής εμπειρίας τις διαφορές προσωπικότητας.

Ενώ το 36% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι είχαν κακή εμπειρία από ταξίδια λόγω της παρέας τους, το ποσοστό τους εκτοξεύεται στο 50% για τους millennials και Gen X.

Οι Millennials (25-44) είναι πιο πιθανό να έχουν ταξιδέψει με κακή συντροφιά (44%) και αγχώνονται περισσότερο για τα ταξίδια με κάποιον που δε γνωρίζουν (19%). Το 40% των Gen X (45-54) ταξιδιωτών είχε κακές ταξιδιωτικές εμπειρίες, σε δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό μετά τους Millennials. Οι Boomers (55+) ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν κακές εμπειρίες λόγω παρέας (27%), να νιώσουν άγχος για ταξίδια με κάποιον (30%) ή να σταματήσουν να του μιλούν (14%).

Το 81% συμφωνεί ότι πρέπει να διαλέγουμε πολύ προσεκτικά την παρέα των διακοπών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα