Βρετανικός τουρισμός: 4 στους 10 αναζητούν τον έρωτα στις διακοπές

13 Feb 2019, 12:30 | Ο Torna-δόρος

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: 4 στους 10 αναζητούν τον έρωτα στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τέσσερις στους 10 Βρετανούς πιστεύουν ότι οι διακοπές είναι ένας καλός τρόπος για να βρουν σύντροφο, σύμφωνα με έρευνα της Mintel, που διενεργήθηκε με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων αύριο 14 Φεβρουαρίου.

Οι άνδρες (47%) τείνουν περισσότερ από τις γυναίκες (37%) να θεωρούν τις διακοπές ιδανική ευκαιρία για να ερωτευθούν.

Παρότι οι νεαρές ηλικίες τείνουν περισσότερο προς την άποψη αυτή (το 57% των ηλικιών από 16 έως 24 ετών), το ένα τρίτο (32%) των Βρετανών άνω των 65 ετών έχουν την ίδια άποψη, αποδεικνύοντας οτι δεν είναι ποτέ αργά να βρει κανείς ρομαντικό ενδιαφέρον στις διακοπές.

Η παλαιά αντίληψη περί ρομαντισμού στις διακοπές παραμένει κυριάρχο κόνσεπτ στους Βρετανούς ταξιδιώτες, καθώς, σε μια εποχή που επικρατούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γνωριμία δια ζώσης ανθρώπων με κοινή αγάπη για τα ταξίδια, αποτελεί το κατάλληλο αντίδοτο στις διαδικτυακές γνωριμίες, δήλωσε ο αναλυτής της Mintel, John Worthington.

Υπάρχει επίσης η τάση για ταξίδια είτε μοναχικά, είτε σε ομάδες αγνώστων. Σύμφωνα με την Mintel, μοναχικές διακοπές έχει κάνει το ένα πέμπτο (17%) των ενηλίκων στο Ην. Βασίλειο την τελευταία πενταετία, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα επίπεδα του 2017 (15%), με τους άνδρες να προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι περισσότερο από τις γυναίκες (20% και 13% αντίστοιχα).

Τα μοναχικά ταξίδια, όπως έδειξε η έρευνα, δεν αποτελούν «προνόμιο» αποκλειστικά των ελεύθερων Βρετανών, αφού το 32% των μοναχικών ταξιδιωτών είναι σε σχέση.

Το 46% των μοναχικών ταξιδιωτών σε σχέση ταξίδεψαν μόνοι λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας του/ της συντρόφου ενώ σχεδόν 4 στους 10 (38%) εξαιτίας της ανάγκης τους για προσωπικό χρόνο στις διακοπές.

Ωστόσο, το 31% των Βρετανών πιστεύει οτι οι μοναχικές διακοπές σε αντίθεση με τις διακοπές με τον/τη σύντροφο ή την οικογένεια, είναι εγωιστικές (για το 37% των ανδρών και το 25% των γυναικών).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα